Artikel top billede

Her er nettets værste fjender

Mange internet-brugere verden over er fortsat udsat for censur. Her er de fem lande og fem virksomheder, som er nettets værste fjender.

Den internationale organisation Journalister uden Grænser er klar med sin årlige "Enemies of the Internet" rapport. Den sætter navne på de lande, som har gjort sig uheldigt bemærket med internet-censur. Rapporten er udgivet i forbindelse med den årlige "verdensdag mod cyber-censur".

Fem lande er kåret som nettets værste fjender, men denne gang har organisationen også udpeget fem virksomheder, som har udviklet censur-teknologi eller på andre måder bidraget til at begrænse den frie adgang til nettet.

De fem værste lande er Bahrain, Iran, Kina, Syrien og Vietnam. Fælles for alle fem lande er, at regeringen overvåger pressen og begrænser ytringsfriheden på nettet.

Faktisk er det én ud af tre internet-brugere, der kun har adgang til en begrænset, censureret version af nettet. Det gælder blandt andet de kinesiske brugere, som efterhånden udgør den største gruppe på nettet.

Rapporten fortæller, at 69 bloggere og online-aktivister sidder i fængsel verden over. Iran bygger sit eget lukkede "nationale internet" og Kina blokerer stadig en lang række tjenester, som Facebook og Youtube. Bahrain har brugt trojanere til at overvåge oppositionsfolk.

Men der er også bekymrende tiltag i vestlige lande. I Holland vil regeringen tillade online-ransagninger af computere, og en ny lov i USA kan åbne for udlevering af omfattende brugerdata til myndighederne.

Samtidig kritiseres det, at vestlige virksomheder står klar til at levere den nødvendige teknologi, der bruges til at blokere for netindhold eller udspionere journalister og politiske dissidenter på nettet.

Derfor kræver organisationen, at EU og USA skal begrænse eksporten af censur- og overvågnings-teknologi.

De fem virksomheder, der er kåret som nettets fjender, er Gamma International (Tyskland), Trovicor (Tyskland), Hacking Team (Italien), Amesys (Frankrig) og Blue Coat (USA). De har enten solgt deres produkter direkte til diktatur-stater eller tilladt, at produkterne er solgt videre gennem mellemmænd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.