Artikel top billede

App-producent: Sådan scorede vi kassen til vildt hardwareprojekt

Den danske app-producent Robocat har på mindre end uge hentet næsten én million kroner på Kickstarter.

Det hele startede med en misforståelse.

Den danske app-producent Robocat udviklede for to år siden en termometer-app ved navn Thermo.

Men da iPhonen ikke har et indbygget termometer, kan vejr-appen kun indhente informationer fra vejrtjenester på nettet.

"Men mange brugere misforstod konceptet, fordi iPhonen ikke har et indbygget termometer som visse andre telefoner," fortæller Willi Wu, der er chefudvikler og medstifter af Robocat.

Brugerne klagede

Mange brugere troede ganske enkelt, at app'en var i stand til at måle temperaturen i det rum, hvor de befandt sig, og de klagede derfor over, at app'en viste minusgrader, selv om de sad hjemme foran kaminen. 

Det ønskede drengene i Robocat at lave om på, og derfor præsenterede de i sidste uge deres idé til et stykke iPhone-tilbehør, Thermodo. Det er et lille termometer, der tilkobles din iPhones lydstik.

Nej tak til investor

Men i stedet for selv at finansiere med egne midler eller hive en investor ind valgte de, som mange andre, at bruge crowdfunding-siden Kickstarter.

"Det her var først og fremmest en idé, som vi ønskede at teste, og på nuværende tidspunkt er vi ikke interesseret eller klar til at tage udefrakommende investorer ind. Derfor var Kickstarter den eneste mulighed, hvis vi ønskede at gøre projektet til virkelighed," siger Willi Wu.

Så meget har Thermodo scoret på Kickstarter

Robocat havde en målsætning om at hente 35.000 dollar eller knap 200.000 kroner. Men det mål blev opnået, allerede seks timer efter at der torsdag 7. marts blev åbnet for Kickstarter-indsamlingen, og i skrivende stund har Thermodo indsamlet 169.000 dollar, hvilket svarer til omkring 960.000 kroner. 

Dyr produktion

Ifølge Willi Wu har Robocat allerede investeret mere end 20.000 kroner i at få produceret de få første prototyper af enheden, men den største udgiftpost bliver uden tvivl at få sat Thermodo i produktion.

"Indtil videre er der bestilt 5.000 enheder, men vi kender endnu ikke det endelige antal. Det går dog hen og bliver relativt dyrt. Alene forsendelsen til Kickstarter-brugere over hele verden kommer til at løbe op", siger Willi Wu. 

Det er første gang, at app-udviklerne fra Robocat har givet sig i kast med at udvikle et stykke hardware, men virksomheden har dog allieret sig med et dansk ingeniør-firma, der skal stå for produktionen. 

Det egentlige produktion af enhederne kommer dog til at finde sted i Kina, og efter produktionen bliver de mange tusinde Thermodo-enheder formodentligt sendt til USA og herfra videre til resten af verden. 

Du kan sikre dig en Thermodo ved at støtte Kickstarterprojektet via dette link

Robocat har desuden udviklet den populære vejrapp Haze, som du kan læse mere om i denne artikel.

Læs også:
 
Sådan får du penge til dine skøre og fantastiske ideer

Helt vildt: Spilfirma scorer millioner på Kickstarter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere