Artikel top billede

Nu vil Facebook stjæle Twitters hemmelige våben

Facebook vil kopiere selve symbolet på Twitter, skriver amerikanske medier.

Hashtagget er nærmest blevet et symbol på Twitter. 

Men ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal arbejder Facebook i øjeblikket på at kopiere den lille havelåge, som tegnet ofte kaldes på dansk.

Tegnet bruges på Twitter som et slags emneord, der gør det lettere for brugere at finde sammen om fælles interesser, selv om brugerne ikke i forvejen er en del af hinandens netværk.

Eksempelvis er det muligt at diskutere valget af den nye pave ved at følge alle tweets med hastagget #popefrancis, og med et enkelt klik på hashtagget kan du følge alle tweets, der gør brug af hashtagget. 

Og ifølge Wall Street Journal er det netop den funktion, som Facebook i øjeblikket vil overføre til sine brugeres statusopdateringer.

Store kommercielle muligheder

Brugen af hashtags vil desuden have et stort kommercielt potentiale for Facebook, der vil få endnu lettere ved at lave målrettede annoncer mod brugerne i netop det øjeblik, hvor de skriver en opdatering om et specifikt emne.

Gennem de seneste år har Facebook og Twitter differentieret sig fra hinanden. Facebook har været stedet, hvor familie og venner har kommunikeret med hinanden, mens Twitter har været stedet, hvor du kunne kommunikere med resten af verden.

Men ifølge Wall Street Journal er de seneste rygter et tegn på, at Facebook i stigende grad forsøger at trænge ind på Twitters marked.

Brugen af hashtags er dog ikke helt fremmed for Facebook. Hashtagget bliver også brugt af den populære fotoapp Instagram, som Facebook opkøbte sidste år.

Wall Street Journals søstermedie All Things Digital har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Facebook og Twitter.

"Vi kommenterer ikke på rygter og spekulation," lyder svaret fra Facebook.

De seneste rygter kommer i øvrigt, blot en uge efter at Facebook løftede sløret for et helt nyt design. 

Læs også:

Her er de 25 mest populære danskere på Twitter 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.