Artikel top billede

Netflix er snart klar med video i super-opløsning

Senest om to år er Netflix klar til at tilbyde video-streaming i Ultra HD-kvalitet.

Nu bekræfter den populære streaming-tjeneste Netflix, at man vil tilbyde video i den nye Ultra HD-standard, der også kaldes 4K. Her er opløsningen på hele 3.840 gange 2.160 pixel. På årets store Consumer Electronics Show i Las Vegas blev der vist mange nye fjernsyns-modeller med 4K, men de er stadig alt for dyre for almindelige forbrugere. Det ventes at ændre sig i de kommende år, og Sony er allerede klar med en distributions-platform til 4K-indhold.

I et interview med The Verge fortæller Netflix-produktchef Neil Hunt, at man er klar med 4K-streaming i løbet af et år eller to. Det første indhold i 4K-format bliver den Netflix-producerede serie "House of Cards", der allerede er optaget i den høje opløsning og dermed klar til at blive streamet i Ultra HD-format.

Det kræver dog en hurtig internet-forbindelse. The Verge skriver også, at blot en enkelt 4K-film, der downloades til Sonys kommende PS4-konsol, fylder mere end 100 GB.

Netflix mener, at streaming er den bedste distributionsform for 4K-film. Det nuværende Blu-ray format egner sig ikke til 4K - filmene fylder for meget.

Samtidig arbejder Netflix på at forbedre ydelsen i sin platform. Firmaet har netop udskrevet en pris, OSS Cloud Prize, hvor man tilbyder en samlet præmiesum på 100.000 dollar til udviklere, der kan forbedre selskabets open source kode.

Netflix har tidligere gennemført lignende aktioner for at forbedre forskellige dele af sin software. Det gælder blandt andet den algoritme, der bruges til at anbefale film.

I USA har Netflix også netop lanceret nye funktioner, der kobler tjenesten tættere til sociale netværk og gør det lettere at dele det, man ser, med sine venner på Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.