Artikel top billede

Fire grunde til IKKE at købe den nye Samsung Galaxy S4

Den er stopfyldt med nye funktioner, og den er hurtigere og lettere end sin forgænger. Alligevel er der en del grunde til at gå uden om netop Samsung Galaxy S4. Vi giver dig fire argumenter for at droppe den.

Samsung lancerede i nat dansk tid den nye Galaxy S4 i New York - få alle detaljer her

Mobilen skal overtage rollen som sydkoreanernes Android-topmodel og dermed afløse den populære Galaxy S3, der på verdensplan er solgt i mere end 40 millioner eksemplarer på ti måneder.

Selv om Galaxy S4 på mange områder er væsentlig bedre end Galaxy S3, er der alligevel en del grunde til at gå uden om netop denne model.

1. Stadig plastikdesign - uden nytækning

Med Galaxy S4 holder Samsung fat i sit design fra S3'eren. De to mobiler ligner hinanden, selv om den nye model har fået en lidt større skærm.

Plastikdesignet er med til at holde vægten nede, men det er samtidig ikke så indbydende, som det Android-konkurrenterne kan tilbyde.

HTC One har eksempelvis en sexet aluminium-indpakning, og flere andre modeller som LG Optimus G er klædt stilfuldt i sort og omsluttet af Gorilla Glass på front og bagside.

Plastikdesignet har den fordel, at det kan holde til rigtig mange tæsk.

Men hvis der ikke er kommet væsentlige forbedringer i plastmaterialet, er der risiko for, at telefonen vil have nogle af de samme problemer som S3'eren.

Her bliver bagsiden nemt ridset og får sprængninger i plastoverfladen, og rammen omkring telefonen har risiko for at få tynde flænger. Læs mere i denne langtidstest af Samsung Galaxy S3.

Alt i alt ser det ud til, at Samsung har 'lavet en Apple'. Som da æble-drengene gik fra iPhone 4 til iPhone 4S, hvor designet ikke skiftede nævneværdigt, men hvor telefonen blev fyldt op med ny hardware og nye funktioner som den personlige assistent Siri.

Med Galaxy S4 får du altså en ny telefon i ét år gammelt design, og spørgsmålet er, at om du vil betale fuld pris for det.

2. Massevis af funktioner - men har du brug for dem?

Samsung brugte det meste af præsentationen af den nye Galaxy S4 på at snakke om de nye funktioner, mens der ikke blev brugt så meget tid på hardware.

Nogle tiltag var innovative, men der var også rigtig mange, der virker mere gimmick-agtige. Hvad siger du til at tage et billede og optage en lille smule lyd samtidig?

Når fotoet åbnes, afspilles lydindspilningen. Tja. Måske ikke ligefrem en funktion, der ændrer verden.

Og med S Translator kan du oversætte fra et sprog til et andet via tale-til-tekst og tekst-til-tale. Men hvor ofte står du i Italien og har brug for at få hjælp til at tale med de lokale, der ikke snakker engelsk? Nok ikke så tit.

Der er også hele helsefunktionen, hvor mobilen kan måle dit kalorieforbrug og -forbrænding samt vække dig på det mest optimale tidspunkt. Men de fleste sundhedsfunktioner kræver, at du investerer i ekstraudstyr til den i forvejen forholdsvis dyre telefon.

Det lyder naturligvis overvældende, når Samsung kan bruge en time på at opremse alle de nye funktioner i telefonen. Men når alt kommer til alt: Så er det ikke sikkert, at du nogensinde får dem brugt.

Høj pris i Android-land

3. Prisen er over 5.000 kroner

Samsung har prissat Galaxy S4 til 5.200 kroner. Mens det måske ikke er skræmmende for iPhone-ejere, er det mange penge for en Android-telefon.

Også selv om prisen formentlig hurtigt vil falde en smule, efter at telefonen har indtaget sin plads på de danske butikshylder.

I øjeblikket er det muligt at få fingre i den yderst velfungerende og spritnye topmodel LG Optimus G til 3.500 kroner.

Den har på ingen måde samme antal vilde funktioner som Galaxy S4, til gengæld leverer den en glimrende brugeroplevelse takket være sin hastighed.

Samtidig vil den ældre Galaxy S3 stadig være at finde på butikshylderne - og vil formentlig være det i over et år endnu.

Og det er ikke fordi denne model er blevet vanvittig ringe, efter at S4'eren er dukket op.

Det er trods alt kun 10 måneder siden, at S3 blev sat til salg, og så store teknologiske fremskidt er der trods alt ikke sket på cirka 300 dage.

Telefonen fås i øjeblikket til en pris uden abonnement på ligeledes 3.500 kroner, og derfor vil det formentlig for mange stadig være et yderst interessant alternativ til den helt nye Galaxy S4.

4. Ny Galaxy-model om et år

Ja, Samsung er formentlig klar med Galaxy S5 om et år. I hvert fald er sydkoreanerne inde i en cyklus, hvor de lancerer en ny Galaxy S-model hvert forår, og vi får formentlig derfor en efterfølger til S4 i foråret 2014.

Derfor er det naturligvis værd at overveje, om du skal have en Galaxy S4 nu, eller om du vil vente.

Det kommer meget an på, hvordan din mobil-situation ser ud. Hvis din nuværende telefon er ved at være slidt ned, kan det være oplagt at købe nyt.

Men hvis din mobil er velkørende - og du eksempelvis lige har investeret i Galaxy S3 - giver det mening at lade spareskillingerne hvile sig lidt.

Galaxy S4 er ikke ligefrem nogen revolution, selv om den har nogle innovative funktioner. Og med en Samsung S5 på gaden om et år kan vi forvente en mobil med et mere friskt design og endnu flere funktioner og muligheder.

Derfor skal du alligevel vælge Samsung Galaxy S4...

Selv om der er en del argumenter for at vælge Galaxy S4 fra, er der også en del for at vælge netop denne model. 

1. Forbedret kamera - flere funktioner

Kameradelen i Galaxy S3 var ok, men ikke ligefrem telefonens stærkeste side. Derfor er Galaxy S4 særlig interessant, hvis du går op i billeder.

Samsung har nemlig gjort en del ud af foto- og videodelen og udstyret telefonen med en række nye funktioner, blandt andet muligheden for at bruge både front- og bagsidekamera samtidig.

Billederne er også i højere opløsning end tidligere, og det er blevet nemmere at dele indholdet med omverdenen. 

2. Hurtigere mobil - til techfolket

Galaxy S4 fås i en version med octaprocessor. Der burde med andre ord være godt med hestekræfter i Samsungs nye model, og det vil være en behagelig opgradering fra Galaxy S3.

Mens den ældre telefon ikke ligefrem er nogen snegl, er den bestemt heller ikke den hurtigste mobil i butikkerne. Derfor vil Galaxy S4 uden tvivl være en mobil til tech-folket, som ikke kan få fart nok.

Det er endnu ikke klart, om Galaxy S4 er verdens hurtigste telefon - det vil test afgøre senere på året - men den er på papiret en god kandidat. 

3. Hvis du vil helt frem i it-bussen

Selv om mange af funktionerne i Samsung Galaxy S4 virker som gimmicks, er der alligevel nogle interessante innovationer i telefonen.

Det gælder eksempelvis betjening af mobilen uden at røre ved skærmen og funktionen S Health, der i bogstaveligste forstand kan måle og veje dig.

Telefonen giver adgang til toppen af mobil it-innovation i øjeblikket og byder på spændende muligheder for dens ejermand.

Alt i alt kan mobilen være langt mere end en smartphone. Samsung kalder den selv for 'life companion' (livsledsager), hvilket måske er lige voldsomt nok. Men der er ingen tvivl om, at det er en telefon, som kan være stærkt personlig og samtidig et solidt værktøj i en digital hverdag. 

4. Det sikre valg - Samsung sidder på Android

Samsung har sat sig solidt på Android-platformen, hvor den tidligere alfahan HTC fik en albue i øjet og måtte tage til takke med en placering længere nede i hierarkiet efter at have ført Googles mobile styresystem frem - og gjort det populært. 

Med sine seneste Galaxy S-modeller har Samsung ganske enkelt levereret overbevisende Android-telefoner, som har været i en klasse for sig.

Konkurrenterne har været fuldkommen sat af. Så selv om designet på Galaxy S4 ikke ligefrem er nogen revolution, er der grund til at tro, at Samsung stadig har rigtig godt styr på Android-platformen og byder på en brugeroplevelse i særklasse. 

Samtidig er designet et hit, selv om det måske efterhånden er lidt kedeligt set med it-anmelderøjne.

Men 40 millioner brugere af Galaxy S3 kan ikke tage fejl, og derfor har Samsung formentlig gjort klogt i at holde fast i form og design. Den er trods sin store 5 tommer skærm en af de slankeste topmodeller på markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere