Artikel top billede

Her kommer dine spam-mails fra

Halvdelen af verdens spam kommer fra de samme 20 udbydere, viser ny undersøgelse.

Det er nogle få brodne kar blandt verdens internet-udbydere, der er skyld i en meget stor af de uønskede reklame-mails og svindel-beskeder, der spredes på nettet. Det fortæller en ny undersøgelse, som forskeren Giovane Cesar Moreira Moura fra Twente-universitetet i Holland har fremlagt.

Han har kortlagt 42.000 internet-udbydere for at finde "det dårlige kvarter" på nettet. Det viser sig, at blot 20 internet-udbydere står for halvdelen af alle spam-mails. En del af dem er ligefrem specialiseret i spam eller phishing.

Flere af de tvivlsomme internet-udbydere er placeret i lande som Iran, Indien og Rusland. Den værste internet-udbyder er Spectranet i Nigeria, hvor 62 pct. af alle brugernes adresser sender spam.

Det kan næppe ske, uden at internet-udbyderen er klar over det. Men nogle firmaer har åbenbart konstateret, at det kan være en god forretning.

Ifølge BBC har forskeren også opdaget, at de fleste phishing-angreb kommer fra internet-udbydere i USA, mens spammere foretrækker udbydere i Asien og især Indien.

Det kan dog være svært at spore den reelle kilde til spam. Typisk bliver spam-trafikken videreledt fra inficerede private computere eller firmanetværk og dermed også sendt fra deres internet-udbyder.

Men alligevel kan undersøgelsen hjælpe med at udvikle nye værktøjer til at blokere for spam og phishing, mener forskeren. Blot ved at blokere de 20 tvivlsomme internet-udbydere kan man altså allerede fjerne halvdelen af al spam.

Her er listen over de 20 internet-udbydere i verden, der spreder mest spam:

Spectranet (Nigeria)
SC Media Sud (Rumænien)
OJSC Megafon (Rusland)
Udyog Vihar (Indien)
Speedclick for ITC (Palæstineniske Territorier)
NetStream Technology (Palæstineniske Territorier)
Orange Cameroun (Cameroun)
MTC KSA Mobile (Saudi-Arabien)
Dade Pardazi Novin Yaran Tosei (Iran)
Behkoush Rayaneh Afzar (Iran)
Uzbektelecom (Usbekistan)
Tata Indicom (Indien)
Delta Telecom (Rusland)
Hesabgar Pardaz Gharb (Iran)
CJSC Kuban (Rusland)
E-14 Roopjat Nagar (Indien)
Saudinet (Saudi-Arabien)
001 IT Complex (Indien)
Gostaresh Ertebarat Mabna (Indien)
Chandra Net (Indien)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere