Artikel top billede

Her kommer dine spam-mails fra

Halvdelen af verdens spam kommer fra de samme 20 udbydere, viser ny undersøgelse.

Det er nogle få brodne kar blandt verdens internet-udbydere, der er skyld i en meget stor af de uønskede reklame-mails og svindel-beskeder, der spredes på nettet. Det fortæller en ny undersøgelse, som forskeren Giovane Cesar Moreira Moura fra Twente-universitetet i Holland har fremlagt.

Han har kortlagt 42.000 internet-udbydere for at finde "det dårlige kvarter" på nettet. Det viser sig, at blot 20 internet-udbydere står for halvdelen af alle spam-mails. En del af dem er ligefrem specialiseret i spam eller phishing.

Flere af de tvivlsomme internet-udbydere er placeret i lande som Iran, Indien og Rusland. Den værste internet-udbyder er Spectranet i Nigeria, hvor 62 pct. af alle brugernes adresser sender spam.

Det kan næppe ske, uden at internet-udbyderen er klar over det. Men nogle firmaer har åbenbart konstateret, at det kan være en god forretning.

Ifølge BBC har forskeren også opdaget, at de fleste phishing-angreb kommer fra internet-udbydere i USA, mens spammere foretrækker udbydere i Asien og især Indien.

Det kan dog være svært at spore den reelle kilde til spam. Typisk bliver spam-trafikken videreledt fra inficerede private computere eller firmanetværk og dermed også sendt fra deres internet-udbyder.

Men alligevel kan undersøgelsen hjælpe med at udvikle nye værktøjer til at blokere for spam og phishing, mener forskeren. Blot ved at blokere de 20 tvivlsomme internet-udbydere kan man altså allerede fjerne halvdelen af al spam.

Her er listen over de 20 internet-udbydere i verden, der spreder mest spam:

Spectranet (Nigeria)
SC Media Sud (Rumænien)
OJSC Megafon (Rusland)
Udyog Vihar (Indien)
Speedclick for ITC (Palæstineniske Territorier)
NetStream Technology (Palæstineniske Territorier)
Orange Cameroun (Cameroun)
MTC KSA Mobile (Saudi-Arabien)
Dade Pardazi Novin Yaran Tosei (Iran)
Behkoush Rayaneh Afzar (Iran)
Uzbektelecom (Usbekistan)
Tata Indicom (Indien)
Delta Telecom (Rusland)
Hesabgar Pardaz Gharb (Iran)
CJSC Kuban (Rusland)
E-14 Roopjat Nagar (Indien)
Saudinet (Saudi-Arabien)
001 IT Complex (Indien)
Gostaresh Ertebarat Mabna (Indien)
Chandra Net (Indien)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.