Artikel top billede

Leasing-karrusel lukkede Winkelhorn

Uindfriede leasingaftaler tømte kassen hos kopi-forhandleren, som nu er gået konkurs.

Gennem tiden har mange forhandlere og kunder brændt fingrene på salg af kopimaskiner gennem leasingaftaler. Og nu har leasing igen vist sig at være en farlig forretningsmodel.

Onsdag i sidste uge blev kopi- og printforhandleren Winkelhorn/Copydata det seneste offer for leasing-salg, da selskabet på eget initiativ blev erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten i København.

Konkursen er ifølge Channelworlds oplysninger udløst af et omfattende leasing-cirkus, hvor selskabets ledelse har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. Men forhandleren har samtidig undladt at indløse gælden i de gamle aftaler og har på den måde kunnet køre videre, indtil korthuset tidligere i denne måned kollapsede.

Kuratoren i konkursboet, advokat Ulrik Holsted-Sandgreen, bekræfter over for Channelworld, at tvivlsomme leasingaftaler er den vigtigste årsag til, at Winkelhorn/Copydatas ejere har valgt at gå konkurs.

"Det er virksomhedens bestyrelse, der har begæret selskabet konkurs. Det har man gjort på baggrund af likviditetsmæssige vanskeligheder. Man har konstateret en række forhold omkring nogle leasingaftaler, som man mener er problematiske. Det er oplyst over for mig, at der er tale om, at man har tilbagekøbt kundernes eksisterende kopimaskiner uden at indfri restgælden i de gamle aftaler. Det er det, jeg undersøger nu," siger Ulrik Holsted-Sandgreen.

Kort før konkursen i Winkelhorn/Copydata blev direktør Kim Juhlin sygemeldt og kort efter bortvist fra sit job, fordi han angiveligt ikke havde informeret selskabets bestyrelse om situationen i selskabet. Det kan du læse om her.

Efter konkursen er 15 medarbejdere blevet sendt hjem. Enkelte medarbejdere har her på Channelworld.dk kommenteret situationen i selskabet og har også peget på tvivlsomme leasingaftaler som årsag til selskabets nedtur.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Juhlin eller hans afløser som direktør i Winkelhorn/Copydata Kenneth Giese.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere