Leasing-karrusel lukkede Winkelhorn

Uindfriede leasingaftaler tømte kassen hos kopi-forhandleren, som nu er gået konkurs.

Gennem tiden har mange forhandlere og kunder brændt fingrene på salg af kopimaskiner gennem leasingaftaler. Og nu har leasing igen vist sig at være en farlig forretningsmodel.

Onsdag i sidste uge blev kopi- og printforhandleren Winkelhorn/Copydata det seneste offer for leasing-salg, da selskabet på eget initiativ blev erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten i København.

Konkursen er ifølge Channelworlds oplysninger udløst af et omfattende leasing-cirkus, hvor selskabets ledelse har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. Men forhandleren har samtidig undladt at indløse gælden i de gamle aftaler og har på den måde kunnet køre videre, indtil korthuset tidligere i denne måned kollapsede.

Kuratoren i konkursboet, advokat Ulrik Holsted-Sandgreen, bekræfter over for Channelworld, at tvivlsomme leasingaftaler er den vigtigste årsag til, at Winkelhorn/Copydatas ejere har valgt at gå konkurs.

"Det er virksomhedens bestyrelse, der har begæret selskabet konkurs. Det har man gjort på baggrund af likviditetsmæssige vanskeligheder. Man har konstateret en række forhold omkring nogle leasingaftaler, som man mener er problematiske. Det er oplyst over for mig, at der er tale om, at man har tilbagekøbt kundernes eksisterende kopimaskiner uden at indfri restgælden i de gamle aftaler. Det er det, jeg undersøger nu," siger Ulrik Holsted-Sandgreen.

Kort før konkursen i Winkelhorn/Copydata blev direktør Kim Juhlin sygemeldt og kort efter bortvist fra sit job, fordi han angiveligt ikke havde informeret selskabets bestyrelse om situationen i selskabet. Det kan du læse om her.

Efter konkursen er 15 medarbejdere blevet sendt hjem. Enkelte medarbejdere har her på Channelworld.dk kommenteret situationen i selskabet og har også peget på tvivlsomme leasingaftaler som årsag til selskabets nedtur.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Juhlin eller hans afløser som direktør i Winkelhorn/Copydata Kenneth Giese.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.