Artikel top billede

Foto: Joi, CC BY 2.0

Twitters grundlægger: Sådan førte min nørdede barndom mig til succes

I et tv-program fortæller Twitters grundlægger, Jack Dorsey, om, hvordan hans nørdede barndom førte til grundlæggelsen af Twitter.

Da Twitters grundlægger Jack Dorsey gik i skole, var han ikke som de fleste børn.

I et nyt interview med det amerikanske tv-program 60 Minutes fortæller han, hvordan han som barn havde særegne og nørdede interesser, der var med til at skabe fundamentet for den revolutionerende sociale medie-tjeneste, som han senere var med til at skabe.

Inspireret af politi-radio

Mens mange andre børn interesserer sig for sportshelte og rocksterner, brugte den unge Dorsey store dele af sin barndom alene på sit værelse i selskab med en politiskanner. 

Her blev Jack Dorsey, der selv led af talevanskeligheder, fascineret af, hvordan politi og redningsfolk afgav ekstremt korte og præcise beskeder over radioen.

Han kunne hele tiden følge med i, hvad den enkelte politibil eller redningskøretøj foretog sig, og hvor det befandt sig.

"De talte altid om, hvor de kom fra, hvor de var på vej hen og hvor de var nu. Og det var her, ideen til Twitter kom fra. I dag har vi alle mobiltelefoner, hvor vi ved hjælp af korte beskeder på akkurat samme måde kan fortælle resten af verden, hvad vi laver," siger han i 60 Minutes.

Herudover var Jack Dorsey også ekstremt interesseret i jernbaner og kort, og han tegnede ofte sine egne meget detaljerede bykort.

Fascinationen af redningskøretøjer og kort forenede han blandt andet ved, at han som barn lavede en digital tjeneste, hvor det var muligt at følge udrykningskøretøjer på et kort.

Kommunikationsvanskeligheder

I interviewet fortæller Dorsey desuden om, hvordan hans interesse for digital kommunikation står i skærende kontrast til hans egne kommunikationsevner.

"Nogle gange er jeg tavs, og det kan gøre folk utilpasse, fordi de ikke ved, hvad jeg tænker på. Føler jeg mig som en ekspert i at føre normale face-to-face-samtaler? Absolut ikke. Det er ikke en normal situation for mig," siger han.

Selv om kommunikationsevnerne kan svigte for Jack Dorsey, afholder det ham ikke fra at have ambitioner om i fremtiden at gøre karriere i politik, hvor verbal kommunikation som bekendt plejer at spille en afgørende rolle .

I interviewet med 60 Minutes fortæller Dorsey nemlig om sin kærlighed til New York, og noget overraskende, fortæller han, at han har ambitioner om at gå efter borgmesterposten i New York.

En ambition han også tidligere har givet udtryk i et interview med det amerikanske magasin Vanity Fair.

Selv om New York skal have en ny borgmester til november, hvor den nuværende borgmester Michael Bloomberg træder tilbage, bliver det dog næppe i den nærmeste fremtid, at Dorsey stiller op. I øjeblikket har han bopæl i San Francisco, hvor han ud over Twitter også driver virksomheden Square, der beskæftiger sig med digitale betalinger.  

Du kan se interviewet herunder eller ved at besøge 60 Minutes hjemmeside.

Læs også:
Slut med at drille nørderne - udviklere er fremtidens rockstjerner og håndværkere

8 succes-virksomheder: Sådan droppede vi møgprodukterne og overtog verden 

Den nye verdens-elite består af it-stjerner - se dem alle her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.