Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Foto: Joi, CC BY 2.0 (Foto: Joi Ito)

Twitters grundlægger: Sådan førte min nørdede barndom mig til succes

I et tv-program fortæller Twitters grundlægger, Jack Dorsey, om, hvordan hans nørdede barndom førte til grundlæggelsen af Twitter.

Da Twitters grundlægger Jack Dorsey gik i skole, var han ikke som de fleste børn.

I et nyt interview med det amerikanske tv-program 60 Minutes fortæller han, hvordan han som barn havde særegne og nørdede interesser, der var med til at skabe fundamentet for den revolutionerende sociale medie-tjeneste, som han senere var med til at skabe.

Inspireret af politi-radio

Mens mange andre børn interesserer sig for sportshelte og rocksterner, brugte den unge Dorsey store dele af sin barndom alene på sit værelse i selskab med en politiskanner. 

Her blev Jack Dorsey, der selv led af talevanskeligheder, fascineret af, hvordan politi og redningsfolk afgav ekstremt korte og præcise beskeder over radioen.

Han kunne hele tiden følge med i, hvad den enkelte politibil eller redningskøretøj foretog sig, og hvor det befandt sig.

"De talte altid om, hvor de kom fra, hvor de var på vej hen og hvor de var nu. Og det var her, ideen til Twitter kom fra. I dag har vi alle mobiltelefoner, hvor vi ved hjælp af korte beskeder på akkurat samme måde kan fortælle resten af verden, hvad vi laver," siger han i 60 Minutes.

Herudover var Jack Dorsey også ekstremt interesseret i jernbaner og kort, og han tegnede ofte sine egne meget detaljerede bykort.

Fascinationen af redningskøretøjer og kort forenede han blandt andet ved, at han som barn lavede en digital tjeneste, hvor det var muligt at følge udrykningskøretøjer på et kort.

Kommunikationsvanskeligheder

I interviewet fortæller Dorsey desuden om, hvordan hans interesse for digital kommunikation står i skærende kontrast til hans egne kommunikationsevner.

"Nogle gange er jeg tavs, og det kan gøre folk utilpasse, fordi de ikke ved, hvad jeg tænker på. Føler jeg mig som en ekspert i at føre normale face-to-face-samtaler? Absolut ikke. Det er ikke en normal situation for mig," siger han.

Selv om kommunikationsevnerne kan svigte for Jack Dorsey, afholder det ham ikke fra at have ambitioner om i fremtiden at gøre karriere i politik, hvor verbal kommunikation som bekendt plejer at spille en afgørende rolle .

I interviewet med 60 Minutes fortæller Dorsey nemlig om sin kærlighed til New York, og noget overraskende, fortæller han, at han har ambitioner om at gå efter borgmesterposten i New York.

En ambition han også tidligere har givet udtryk i et interview med det amerikanske magasin Vanity Fair.

Selv om New York skal have en ny borgmester til november, hvor den nuværende borgmester Michael Bloomberg træder tilbage, bliver det dog næppe i den nærmeste fremtid, at Dorsey stiller op. I øjeblikket har han bopæl i San Francisco, hvor han ud over Twitter også driver virksomheden Square, der beskæftiger sig med digitale betalinger.  

Du kan se interviewet herunder eller ved at besøge 60 Minutes hjemmeside.

Læs også:
Slut med at drille nørderne - udviklere er fremtidens rockstjerner og håndværkere

8 succes-virksomheder: Sådan droppede vi møgprodukterne og overtog verden 

Den nye verdens-elite består af it-stjerner - se dem alle her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs