Artikel top billede

Har Microsoft betalt penge under bordet?

Microsoft-partnere har muligvis brugt bestikkelse for at få softwarekontrakter i Kina, Italien og Rumænien.

Det amerikanske justitsministerium og børstilsyn SEC har indledt en efterforskning af Microsofts forbindelser til forretnings-partnere, som angiveligt har brugt bestikkelse for at få softwarekontrakter hos udenlandske regeringer. Det melder Wall Street Journal.

Det er en tidligere Microsoft-ansat i Kina, der har sat gang i sagen. Den er stadig i en indledende fase, og der er ikke rejst formel anklage mod softwaregiganten.

En lov fra 1977, den såkaldte Foreign Corrupt Practices Act, forbyder børsnoterede amerikanske selskaber at betale bestikkelse til udenlandske embedsmænd. Det er denne lov, som kan være overtrådt.

Den anonyme kilde i Kina hævder, at en Microsoft-topchef i selskabets kinesiske datterselskab havde instrueret den pågældende person til at tilbyde bestikkelse til kinesiske statsansatte for at få dem til at købe Microsoft-software.  

Den anonyme kilde sluttede sin ansættelse hos Microsoft i 2008 og har siden været involveret i en arbejdsretlig sag med selskabet. Ifølge Wall Street Journal har Microsoft gennemført sin egen interne undersøgelse af korruptions-anklagerne uden resultat.

Samtidig efterforsker de amerikanske myndigheder anklager om, at Microsoft-partnere har betalt bestikkelse til det rumænske kommunikations-ministerium. Ifølge anklagerne har Microsoft haft kendskab til bestikkelsen, som skulle sikre, at ministeriet købte selskabets produkter.

Desuden undersøges, om Microsofts italienske datterselskab har brugt særlige konsulenter, der er specialiseret i det, der kaldes "customer loyalty" programmer. Konsulenterne har angiveligt sørget for, at offentlige indkøbschefer modtog gaver og rejser til gengæld for softwareordrer.

Microsofts juridiske chef John Frank skriver i et blog-indlæg, at man tager anklagerne alvorligt og nu vil samarbejde med myndighederne.

"Det er vigtigt at huske, at det er helt normalt, at sådanne undersøgelser viser, at anklagerne er grundløse," skriver John Frank.

Samtidig henviser han til, at Microsoft er en global koncern med næsten 100.000 ansatte og 640.000 partnere. Derfor er det umuligt at garantere, at der ikke vil ske overtrædelser af reglerne, mener han.

Microsoft henter omkring halvdelen af sin omsætning uden for USA, og denne del af selskabets softwaresalg vokser meget hurtigere end salget i hjemlandet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.