Artikel top billede

Det kan vi bruge Red Herring til

Anerkendt award får dansk kritik. Men kan stadig være værd at bruge tid på.

Flere danske iværksættere kalder den anerkendte pris Red Herring formålsløs og spild af tid. Men det er for tidligt at lægge 

Det mener investorer og tidligere deltagere.

"Vores holdning til Red Herring og andre awards for den sags skyld er, at de hjælper os ved at scanne brancherne og finder frem til, hvem der bliver talt om derude. På den måde fungerer awards som udstillingsvinduer for os. Vi har brug for, at de sætter spotlight på virksomhederne," siger Lars Andersen, general partner og ansvarlig for it-området hos Seed Capital.

"Men deres udvælgelser har vi ikke brug for. I den forstand er det fuldstændig ligegyldigt, om man deltager eller vinder i en award. I al beskedenhed så mener jeg, at jeg er dygtigere til at finde de rigtige cases end Red Herring. Men jeg er stadig glad for, at awards'ne eksisterer," siger Lars Andersen.

Han mener godt, at man kan sætte spørgsmålstegn ved Red Herrings pris og udvælgelseskriterier - der er meget ugennemskuelige.

Pengene værd, men...

Nicolaj Højer Nielsen er både investor og selv iværksætter med blandt andet Codesealer. Som har deltaget - og betalt for at deltage i Red Herring.

"At CodeSealer blev udvalgt gav et godt vindue i forhold til en masse store venturecapital-firmaer, som havde hørt om os via Red Herring, og som ellers aldrig ville vide, hvem vi er. Så på den måde var det helt klart pengene værd, men man kan nok med rette diskutere de uklare kriterier," siger Nicolaj Højer Nielsen.

Derfor deltog vi sidste år

Duka PC, der laver ældrevenlig tablets og computere, deltog i Red Herring sidste år.

"Vi deltog for at få vores navn ud og høste den anerkendelse, der er forbundet med prisen. Prisen er ikke, hvad den har været engang. For 10 år siden var det en af de store. Og i Danmark kan du ikke bruge den til noget. Men for os har det gavnet muligheden for at finde internationale partnere. Når man kommer fra et relativt lille dansk firma, så åbner en nominering til Red Herring nogle døre," siger direktør Erik Hougaard, der er i færd med at udvide foretningen til Tyskland.

Han fik også en del ud af at deltage i finaleshowet, der er blevet kritiseret for sin høje pris.

"Der var en del interessante mennesker, som man kunne dele erfaringner med. Så jeg synes ikke, at det var helt tosset at deltage. Hvis man har brug for kontakterne, så skal man tage afsted. Men man skal som sagt have et formål med deltagelsen," siger Erik Hougaard.

Uden for it-branchen er også danske UpFront nomineret til Red Herring 2013. Direktør Karsten Lindved har hørt kritik af Red Herring.

"Vi har overvejet at sige nej tak, men nu prøver vi at tage afsted. Jeg tror ikke, at vi finder kunder dernede. Vores kunder er jo fødevareindustrien. Men hvis jeg kan finde nogle venturefonde og penge dernede, så vil det jo være fint at deltage," siger Karsten Lindved, direktør for UpFront.

LÆS OGSÅ: 

Danske iværksættere giver Red Herring kold skulder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.