Artikel top billede

Først i februar lignede Michael Dells tilbagekøb af Dell sammen med Kapitalfonden Silver Lake Partners en formsag. Nu er der kommet sand i maskineriet.

Dell til salg: HP og Lenovo har været forbi og kigge på varerne

Aktionærer mener, at Michael Dells tilbud er for nærigt. Nu er flere tilbud på pc-giganten måske undervejs.

Det lignede en formssag. Men nu trækker Michael Dells forsøg på at afnotere Dell fra børsen i langdrag.

HP og Lenovo har skrevet under på en fortrolighedserklæring og været inde at lave en due diligence hos rivalen Dell. Det samme har kapitalfonden Blackstone og angiveligt også den kendte amerikanske aktivistinvestor Carl Icahn, fortæller nyhedsbureauet Bloomberg.

Det sker alt sammen i kølvandet på, at flere store aktionærer i Dell, mener, at den pris, som selskabets stifter, Michael Dell, og kapitalfonden Silver Lake Partners har budt for at afnotere pc-giganten fra den amerikanske børs er alt for lav.

Især Carl Icahn har været højlydt i sin kritik af den pris, som Silver Lake og Michael Dell har budt pr. aktie. Flere analytikere har ifølge Bloomberg været ude med analyser, der viser, at prisen i stedet for de 13,65 dollar, som Silver Lake og Dell byder pr. aktie, snarere burde være på 15 dollar pr. aktie.

Indtil videre er der dog ikke kommet flere bud på banen. Ifølge Bloomberg er det nok heller ikke sandsynligt, at Lenovo eller HP rent faktisk vil komme med et bud. Derimod fortæller en anonym kilde til Bloomberg, at kapitalfonden Blackstone arbejder på et seriøst bud på Dell.

Hvis kapitalfonden Blackstone kommer på banen med et bud på Dell, kommer spillet til at ændre sig, fortæller analytikeren Angelo Zino fra Standard and Poors til Bloomberg. Han forudser, at Michael Dell så kan blive tvunget til at byde helt op til 15 dollar pr. aktie, hvis han vil købe Dell af børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.