Artikel top billede

Ups: Politiker misforstod Google-reklame - og udbasunerede sin kærlighed til arabiske piger

Google-reklamer er baseret på din søgehistorik. Så fortæl ikke hele verden, hvad der dukker op i dine annoncer.

Hvad der begyndte som politisk drilleri, har ramt en engelsk politiker i nakken som en boomerang.

Det konservative medlem af parlamentet Gavin Barwell følger sine politiske modstandere i Labour på Twitter, og da han forleden klikkede på et link fra Labour, havnede han på en hjemmeside med en pressemeddelelse fra partiet.

Han interesserede sig dog ikke så meget for det politiske budskab, men mere bannerreklamerne på toppen af hjemmesiden.

"Jeg ved godt, at Labour har pengemangel, men er det ikke lige i overkanten at reklamere arabiske datingsider i toppen af jeres pressemeddelelser," skrev han drillende på sin egen Twitter-konto.

Det kan godt være, at politikeren troede, at han gjorde sig morsom på modstandernes bekostning, men de fleste med lidt indsigt i internettet anno 2013 vil nok nærmere mene, at han scorede et pinligt selvmål. 

Et spejl af dine egne interesser

For de reklamer, som politikeren så, var han formentlig den eneste, der så. De var nemlig baseret på hans tidligere internetsøgninger og historik.

Pressemeddelelsen var placeret på tjenesten Twitlonger, der finansierer sig via reklamer fra Google. De såkaldte Google Adsense-reklamer.

Hvis man er i tvivl om, hvordan Google viser reklamer, så kan man læse, at Google Adsense-reklamer er: "baseret på dine interesser, den type websider du ellers besøger og de ting, du "plusser" i Google+".

Så andre, der besøgte den samme hjemmeside som den konservative politiker, kunne derfor ikke genkende, at der skulle være reklamer med teksten "Date Arab Girls".

De så angiveligt reklamer for Samsung-telefoner, skriver The Guardian.

Man kan ikke konkludere, at Gavin Barwell er en ivrig besøgende på diverse datingsider for arabiske kvinder. Og han vil heller ikke kommentere på sagen. Han er helt tavs.

Det skulle han nok have valgt at være lidt tidligere.

LÆS OGSÅ:

Uheldige banner-reklamer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere