Artikel top billede

Ups: Politiker misforstod Google-reklame - og udbasunerede sin kærlighed til arabiske piger

Google-reklamer er baseret på din søgehistorik. Så fortæl ikke hele verden, hvad der dukker op i dine annoncer.

Hvad der begyndte som politisk drilleri, har ramt en engelsk politiker i nakken som en boomerang.

Det konservative medlem af parlamentet Gavin Barwell følger sine politiske modstandere i Labour på Twitter, og da han forleden klikkede på et link fra Labour, havnede han på en hjemmeside med en pressemeddelelse fra partiet.

Han interesserede sig dog ikke så meget for det politiske budskab, men mere bannerreklamerne på toppen af hjemmesiden.

"Jeg ved godt, at Labour har pengemangel, men er det ikke lige i overkanten at reklamere arabiske datingsider i toppen af jeres pressemeddelelser," skrev han drillende på sin egen Twitter-konto.

Det kan godt være, at politikeren troede, at han gjorde sig morsom på modstandernes bekostning, men de fleste med lidt indsigt i internettet anno 2013 vil nok nærmere mene, at han scorede et pinligt selvmål. 

Et spejl af dine egne interesser

For de reklamer, som politikeren så, var han formentlig den eneste, der så. De var nemlig baseret på hans tidligere internetsøgninger og historik.

Pressemeddelelsen var placeret på tjenesten Twitlonger, der finansierer sig via reklamer fra Google. De såkaldte Google Adsense-reklamer.

Hvis man er i tvivl om, hvordan Google viser reklamer, så kan man læse, at Google Adsense-reklamer er: "baseret på dine interesser, den type websider du ellers besøger og de ting, du "plusser" i Google+".

Så andre, der besøgte den samme hjemmeside som den konservative politiker, kunne derfor ikke genkende, at der skulle være reklamer med teksten "Date Arab Girls".

De så angiveligt reklamer for Samsung-telefoner, skriver The Guardian.

Man kan ikke konkludere, at Gavin Barwell er en ivrig besøgende på diverse datingsider for arabiske kvinder. Og han vil heller ikke kommentere på sagen. Han er helt tavs.

Det skulle han nok have valgt at være lidt tidligere.

LÆS OGSÅ:

Uheldige banner-reklamer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.