Artikel top billede

Google er klar med Evernote-rival

Nu har Google officielt lanceret sin notes-tjeneste Google Keep.

For et par dage siden kom de første rygter om Google Keep, og nu har Google lanceret sin nye tjeneste, der kan bruges til at gemme noter og synkronisere dem på tværs af platforme. Foruden tekst kan man også gemme billeder og indtalte beskeder.

Google Keep er nu tilgængelig som web-version og som app til Android-enheder. Den er gratis og integreret med Google Drive. Flere af de vigtige funktioner, herunder muligheden for at optage lyd, mangler dog i webudgaven. Google fortæller ikke, om der også kommer en version til iOS.

Den nye tjeneste minder om Evernote og Onenote. I modsætning til Evernote er Keep dog ikke i stand til at bruge optisk tegngenkendelse til at trække tekst ud af gemte billeder. Til gengæld kan Keep dog konvertere de indtalte lydbeskeder til tekst.

De enkelte note-sedler bliver vist som farvede brikker, der minder lidt om Metro-brugerfladen i Windows 8. Brugeren kan selv vælge farverne og sætte et baggrundsbillede. Det er også muligt at få vist sine noter i listeform.

Indtil videre er der kun mulighed for at indtaste overskrifter og tekst til noterne. Der er ikke et felt til stikord, som kunne gøre det lettere at søge i notesamlingen.

På Android-enheder med kamera kan man også overføre nye billeder direkte til Keep.

Evernote rider på succesbølge

Nu skal det vise sig, om Google er i stand til at stjæle brugere fra Evernote med sin nye tjeneste. Trods et hackerangreb, der har tvunget 50 millioner brugere til at ændre deres kodeord, rider Evernote på en bølge af succes, og selskabet lægger planer, som rækker meget langt ud i fremtiden.

Faktisk kommer Evernote snart med en tjeneste kaldet Evernote Century, hvor brugernes noter skal gemmes i 100 år.

Lanceringen kommer på et lidt uheldigt tidspunkt for Google, der netop har lukket sin populære nyhedslæser Google Reader. Det har sendt brugerne i armene på konkurrenterne og skabt en negativ stemning.

Flere teknologi-bloggere udtrykker da også skepsis over for, om Google faktisk er seriøs med sin Keep-tjeneste eller blot har tænkt sig at lukke den igen efter et stykke tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere