Artikel top billede

Sådan kan det gå, hvis du taber din iPhone.

Nyt vildt Apple-patent: Sådan slipper du for en smadret iPhone-skærm

Apple arbejder på vild løsning, der i fremtiden kan spare mange iPhone-ejere for en dyr reparation.

Denne skribent er næppe den eneste, der har oplevet at tabe sin smartphone på jorden og stå tilbage med en smadret skærm.

Men hvis et Apple-patent, som bloggen Appleinsider har opstøvet, er lige så genialt i virkeligheden, som det lyder i teorien, så kan vi måske undgå det i fremtiden.

Sikrer et kontrolleret fald

Patentet beskriver, hvorledes man kan indbygge en rotationsmekanisme i en iPhone, således at telefonen vil ramme jorden på den mest skånsomme vis. 

For at det kan lade sig gøre vil det ifølge Appleinsider kræve, at telefonen er udstyret med en sensor, der kan registrere, om telefonen er i frit fald, hvilket telefonens indbyggede gyroskop og accelerometer muligvis allerede vil være i stand til.

Derudover skal det også være muligt for telefonen at kunne registrere, hvor hurtigt den falder, og hvor lang afstanden til jorden er.

Futuristiske løsninger

Men herudover vil det også kræve, at telefonen har en indbygget mekanisme, der kan få telefonen til at ændre position, når sensorerne registrerer, at den er i frit fald.

Mekanismen vil eksempelvis kunne sikre, at telefonen lander på siden eller bagsiden i stedet for direkte på skærmen. Ifølge patentansøgningen leger Apple med en række forskellige løsningsmuligheder på dette.

En mulighed er en mekanisme, der kan ændre vægtfordelingen i telefonen under faldet. Men patentet beskriver også en række andre og mere futuristiske muligheder, hvor der eksempelvis kan indbygges en gaspatron i telefonen.

Men Apple er dog ikke det eneste firma, der har gået med denne type tanker. Her på ComON har vi tidligere fortalt om Amazon, der har taget patent på en særlig airbag til smartphones.

Hos Appleinsider kan du se billeder fra patentansøgningen

Læs også:
 

Disse gadgets kan overleve jordskælv og skybrud 

Nu er den her: Smartphonen med skærm på begge sider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.