Artikel top billede

Sådan kan det gå, hvis du taber din iPhone.

Nyt vildt Apple-patent: Sådan slipper du for en smadret iPhone-skærm

Apple arbejder på vild løsning, der i fremtiden kan spare mange iPhone-ejere for en dyr reparation.

Denne skribent er næppe den eneste, der har oplevet at tabe sin smartphone på jorden og stå tilbage med en smadret skærm.

Men hvis et Apple-patent, som bloggen Appleinsider har opstøvet, er lige så genialt i virkeligheden, som det lyder i teorien, så kan vi måske undgå det i fremtiden.

Sikrer et kontrolleret fald

Patentet beskriver, hvorledes man kan indbygge en rotationsmekanisme i en iPhone, således at telefonen vil ramme jorden på den mest skånsomme vis. 

For at det kan lade sig gøre vil det ifølge Appleinsider kræve, at telefonen er udstyret med en sensor, der kan registrere, om telefonen er i frit fald, hvilket telefonens indbyggede gyroskop og accelerometer muligvis allerede vil være i stand til.

Derudover skal det også være muligt for telefonen at kunne registrere, hvor hurtigt den falder, og hvor lang afstanden til jorden er.

Futuristiske løsninger

Men herudover vil det også kræve, at telefonen har en indbygget mekanisme, der kan få telefonen til at ændre position, når sensorerne registrerer, at den er i frit fald.

Mekanismen vil eksempelvis kunne sikre, at telefonen lander på siden eller bagsiden i stedet for direkte på skærmen. Ifølge patentansøgningen leger Apple med en række forskellige løsningsmuligheder på dette.

En mulighed er en mekanisme, der kan ændre vægtfordelingen i telefonen under faldet. Men patentet beskriver også en række andre og mere futuristiske muligheder, hvor der eksempelvis kan indbygges en gaspatron i telefonen.

Men Apple er dog ikke det eneste firma, der har gået med denne type tanker. Her på ComON har vi tidligere fortalt om Amazon, der har taget patent på en særlig airbag til smartphones.

Hos Appleinsider kan du se billeder fra patentansøgningen

Læs også:
 

Disse gadgets kan overleve jordskælv og skybrud 

Nu er den her: Smartphonen med skærm på begge sider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere