Artikel top billede

HBO jubler: Game of Thrones sætter ny pirat-rekord

Premieren på den tredje sæson af den populære HBO-serie "Game of Thrones" blev et hit på nettet. HBO glæder sig over piratkopiering.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om, at "Game of Thrones" måske er en økonomisk succes på grund af fildeling. Den populære HBO-serie var den mest fildelte tv-serie sidste år, og instruktøren er citeret for at sige, at serier som denne lever godt af den omtale og hype, som fildeling skaber. I weekenden var der premiere på den tredje sæson af "Game of Thrones", og det første afsnit slog flere rekorder - både offline og online.

Der var flere end 6,7 millioner tv-seere, som så det første afsnit - en ny rekord for HBO - og samtidig blev der sat en ny rekord med torrent-downloads. TorrentFreak skriver, at afsnittet har rundet en million downloads på BitTorrent i det første døgn, og på et tidspunkt var der omkring 163.000 brugere, som delte denne torrent samtidig. Det er aldrig set tidligere. Den gamle rekord var på 144.000 peers for et afsnit af tv-serien "Heroes".

TorrentFreak har også set nærmere på, hvordan disse downloads er fordelt geografisk. Her ligger USA, Storbritannien og Australien på de tre første pladser. Sverige og Norge ligger henholdsvis som nr. 8 og 10, mens Danmark ikke er med i top-ti.

En del af forklaringen på de mange downloads er, at den nye sæson af "Game of Thrones" først får premiere senere i mange lande. Denne forsinkelse i forhold til premieren i USA får mange fans til at gå online for at se de seneste afsnit. Desuden kræves et tv-abonnement hos HBO for at se serien i USA, og mange i den yngre målgruppe har valgt helt at droppe kabel-tv og satellit og hente alle udsendelser over nettet.

I Danmark har HBO lanceret en internet-baseret streaming-tjeneste, der koster 129 kroner om måneden eller 79 kroner, hvis man binder sig for et halvt år. Her er man klar med en ny episode fra sæson 3 hver mandag. Der er altså kun én dags forsinkelse i forhold til visningen af de nye afsnit i USA.

Ser med milde øjne på piratkopiering

Hos HBO opfatter man ikke de mange fildelinger af "Game of Thrones" som et problem - tværtimod er det en kompliment. Det siger programdirektør Michael Lombardo i et interview med Entertainment Weekly.

"Jeg burde nok ikke sige det, men det er en slags kompliment. Efterspørgslen er til stede. Det har helt sikkert ikke haft en negativ effekt på dvd-salget. Det er noget, som hører med til at have et meget populært tv-program på et abonnements-baseret tv-netværk," siger Lombardo.

Hans største bekymring er, at kvaliteten af de ulovlige kopier kan være dårlig, og det gør ondt hos HBO, hvor man lægger vægt på tv-seriens flotte kulisser og effekter.

"Jeg er bekymret over kopierne. Der er brugt utrolig mange penge på at skabe denne tv-serie. Så jeg håber også, at det skinner igennem i de lånte kopier af serien," siger han.

Lombardo tilføjer, at HBO stadig vil slå ned på piratkopiering, hvis man opdager, at nogen sælger ulovlige kopier af showet, men private brugere behøver ikke frygte at blive halshugget eller sendt til nattevægterne.

"Nej, vi har ikke sendt 'Game of Thrones' politiet ud," som han udtrykker det.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?