Artikel top billede

Ny Dropbox-rival krypterer dine data

Det nye AeroFS lokker med stærk kryptering og mange funktioner til arbejdsgrupper.

Så er der kommet en ny rival til Dropbox. Det nye AeroFS bygger på et decentralt koncept, hvor alle filer bliver krypteret allerede på den lokale computer. Efter en længere betaperiode er tjenesten nu tilgængelig for alle.

AeroFS beskrives som et værktøj til gruppearbejde. Ligesom Dropbox opretter AeroFS en folder på den lokale computer og sørger for, at indholdet bliver synkroniseret med alle enheder, der bruger den samme AeroFS-konto.

Den nye tjeneste bruger AES-256 kryptering til at beskytte filerne, inden de overføres over nettet. Firmaet bag tjenesten, Air Computing, har ikke på noget tidspunkt adgang til filerne og kan heller ikke se filnavne. Det er kun brugeren selv, der kan få fat i dem.

Air Computing gemmer heller ikke filerne på sin egen server, men etablerer kun krypterede forbindelser med de tilsluttede enheder. Dermed fungerer tjenesten efter peer-to-peer princippet.

På AeroFS-serverne ligger der kun lister med brugernavne og indstillinger for adgangsrettigheder til de forskellige mapper.

Men der er også mulighed for at oprette sine egne filservere med AeroFS-software eller bruge Amazons cloud-tjeneste S3 til lagring af filer. Det er også muligt at synkronisere filer mellem computere i et lokalt netværk helt uden internet-forbindelse.

Der er mange funktioner, som er specifikt rettet mod gruppearbejde - herunder muligheden for, at administratorer kan tilføje og fjerne gruppemedlemmer og give adgang for eksterne medarbejdere.

Det er gratis at bruge AeroFS for små grupper med op til tre medlemmer, som kan bruge et vilkårligt antal enheder. For større grupper med op til 50 medlemmer er prisen 10 dollar per bruger.

Softwaren findes indtil videre kun til Windows, Mac OS X og Linux. Der er også en webversion, men det kan ikke bruges til at downloade filer. En betaversion af en Android-app er allerede tilgængelig, og en app til iOS skulle være på vej.

Selskabet Air Computing har modtaget kapital fra flere kendte investorer, herunder Yahoo-stifteren Jerry Yang og Netscape-opfinderen Marc Andreessens investeringsfirma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.