Artikel top billede

Her er det historiske billede fra 1981 - og det nye foto fra denne uge.

Bill Gates og Paul Allen slutter historisk Microsoft-fejde

De to Microsoft-stiftere har begravet stridsøksen og genskabt et historisk billede.

Microsoft-medstifteren Paul Allen har delt et billede på Twitter, som viser ham sammen med Bill Gates hos Living Computer Museum i Seattle. De to milliardærer har dermed genskabt et legendarisk foto fra den 19. oktober 1981, hvor Allen og Gates poserer efter underskrivelsen af en vigtig aftale med IBM om licenseringen af MS-DOS til den kommende personlig computer. Det bliver regnet som en milepæl i it-historien. 

"Her er jeg sammen med min gamle ven Bill Gates," skriver Allen på Twitter. De fleste af computerne på billedet skulle være de samme som på det oprindelige foto.

Dermed ser det ud til, at Allen og Gates har bilagt mange års bitter strid. Paul Allen og Bill Gates stiftede Microsoft sammen i 1975. Dengang var de gode venner. Men otte år senere forlod Allen det hurtigt voksende softwarefirma, efter at han fik konstateret kræft.

Den pressesky Allen har kun sjældent udtalt sig om bruddet med Gates og Microsoft-direktør Steve Ballmer. Men han kom med en selvbiografi i 2011 under titlen "Idea Man", hvor han fremsætter hårde anklager mod sine gamle partnere.
 
Det var ikke kun hans dårlige helbred, som fik Allen til at forlade Microsoft. Allen skriver i sin bog, at Gates og Ballmer forsøgte at snyde ham og presse ham ud af firmaet. Han hævder desuden, at det var ham - og ikke Gates - der fik mange af de ideer, som gjorde Microsoft til verdens største softwarefirma.
 
Griske opportunister
I bogen fortæller Allen blandt andet om en episode i december 1982, hvor han overhørte en samtale mellem Gates og Ballmer, der diskuterede, hvordan hans andele i Microsoft kunne udvandes. Han forlod firmaet to måneder senere.
 
Allen betegner sine gamle partnere som "griske opportunister", og han fortæller om de interne magtkampe i firmaet, som altså førte til, at han blev presset ud.
 
Den rumbegejstrede Allen fortæller om, hvordan han fløj til Florida sammen med tre kolleger i  1981 for at se opsendelsen af den første rumfærge, "Columbia". Det var lige efter Microsoft havde landet kontrakten om at levere et operativsystem til IBMs personlige computere.
 
Men Microsoft havde slet ikke sådan et operativsystem. Allen reddede situationen og købte QDOS hos en bekendt for 50.000 dollar, som så senere blev til MS-DOS. Gates var alligevel rasende over turen til Florida. Allen mente, at det var vigtigere at være vidne til et historisk øjeblik end at ofre sit liv for firmaet - Gates havde dog en anden opfattelse.
 
Nu skal man nok ikke have for meget medlidenhed med Paul Allen - hans Microsoft-aktier har gjort ham til en af verdens rigeste med en anslået formue på mere end 50 milliarder kroner.
 
Bill Gates svarede efter bogens udgivelse med en kortfattet kommentar, der blev bragt i Financial Times:
 
"Selv om mine erindringer om mange af disse begivenheder kan være anderledes end Pauls, sætter jeg stor pris på hans venskab og hans vigtige bidrag til teknologiens verden og til Microsoft."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.