Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Her er det historiske billede fra 1981 - og det nye foto fra denne uge.

Bill Gates og Paul Allen slutter historisk Microsoft-fejde

De to Microsoft-stiftere har begravet stridsøksen og genskabt et historisk billede.

Microsoft-medstifteren Paul Allen har delt et billede på Twitter, som viser ham sammen med Bill Gates hos Living Computer Museum i Seattle. De to milliardærer har dermed genskabt et legendarisk foto fra den 19. oktober 1981, hvor Allen og Gates poserer efter underskrivelsen af en vigtig aftale med IBM om licenseringen af MS-DOS til den kommende personlig computer. Det bliver regnet som en milepæl i it-historien. 

"Her er jeg sammen med min gamle ven Bill Gates," skriver Allen på Twitter. De fleste af computerne på billedet skulle være de samme som på det oprindelige foto.

Dermed ser det ud til, at Allen og Gates har bilagt mange års bitter strid. Paul Allen og Bill Gates stiftede Microsoft sammen i 1975. Dengang var de gode venner. Men otte år senere forlod Allen det hurtigt voksende softwarefirma, efter at han fik konstateret kræft.

Den pressesky Allen har kun sjældent udtalt sig om bruddet med Gates og Microsoft-direktør Steve Ballmer. Men han kom med en selvbiografi i 2011 under titlen "Idea Man", hvor han fremsætter hårde anklager mod sine gamle partnere.
 
Det var ikke kun hans dårlige helbred, som fik Allen til at forlade Microsoft. Allen skriver i sin bog, at Gates og Ballmer forsøgte at snyde ham og presse ham ud af firmaet. Han hævder desuden, at det var ham - og ikke Gates - der fik mange af de ideer, som gjorde Microsoft til verdens største softwarefirma.
 
Griske opportunister
I bogen fortæller Allen blandt andet om en episode i december 1982, hvor han overhørte en samtale mellem Gates og Ballmer, der diskuterede, hvordan hans andele i Microsoft kunne udvandes. Han forlod firmaet to måneder senere.
 
Allen betegner sine gamle partnere som "griske opportunister", og han fortæller om de interne magtkampe i firmaet, som altså førte til, at han blev presset ud.
 
Den rumbegejstrede Allen fortæller om, hvordan han fløj til Florida sammen med tre kolleger i  1981 for at se opsendelsen af den første rumfærge, "Columbia". Det var lige efter Microsoft havde landet kontrakten om at levere et operativsystem til IBMs personlige computere.
 
Men Microsoft havde slet ikke sådan et operativsystem. Allen reddede situationen og købte QDOS hos en bekendt for 50.000 dollar, som så senere blev til MS-DOS. Gates var alligevel rasende over turen til Florida. Allen mente, at det var vigtigere at være vidne til et historisk øjeblik end at ofre sit liv for firmaet - Gates havde dog en anden opfattelse.
 
Nu skal man nok ikke have for meget medlidenhed med Paul Allen - hans Microsoft-aktier har gjort ham til en af verdens rigeste med en anslået formue på mere end 50 milliarder kroner.
 
Bill Gates svarede efter bogens udgivelse med en kortfattet kommentar, der blev bragt i Financial Times:
 
"Selv om mine erindringer om mange af disse begivenheder kan være anderledes end Pauls, sætter jeg stor pris på hans venskab og hans vigtige bidrag til teknologiens verden og til Microsoft."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere