Artikel top billede

Facebook prøver lykken - men her er seks andre tema-mobiler der floppede fælt

Facebook går i seng med HTC. Den slags samkvem falder ikke altid heldigt ud.

I aftes præsenterede Facebook endelig sin store mobile ambition med Facebook Home.

Som en del af lanceringen er Facebook gået i tæt samarbejde med HTC om at lave en telefon, der bliver født med Facebook-brugerfladen.

I mobiltelefonens 40-årige historie har den slags partnerskaber resulteret i en række bastard-telefoner og samarbejder, som forlængst er røget i glemmebogen.

På de følgende sider har vi samlet et rædselskabinet af tema-telefoner, der er født ud af one-night-stands mellem forskellige producenter eller produkter.

Kan du for eksempel huske Myspace-telefonen og Microsofts egen flop-mobil?

Se mere på de følgende sider --->

Den første Apple-mobil var ikke lavet af Apple

Motorola Rokr E1 var efter sigende den første mobiltelefon, der kunne spille sammen med Apples iTunes.

Den kom på gaden i 2005 og var udviklet i samarbejde med Apple.

Musikafspillerens brugerflade mindede om de på tidspunktet populære iPod-afspillere. Firmwaren havde dog den uheldige begrænsning, at der kun kunne gemmes 100 sange. Desuden var overførselshastigheden meget langsom. De to ting har sikkert været med til at begrænse salgssuccesen - til trods for et gigantisk marketingbudget. 

Som bekendt var Apple senere sin partner utro ved at lancere den ultramobile iPod Nano. Det fik Motorolas direktør til at anklage Apple for at ødelægge salget af Rokr.

MySpace-telefonen

I dag har Facebook forlængst sendt MySpace til tælling. Men tilbage i 2005 var MySpace stadig den mest populære af de to.

Det forsøgte teleudbyderen Helio at udnytte med det, der blev kendt som "MySpace-telefoner".

Telefonerne Hero og KickFlip blev markedsført hårdt mod den smarte og unge målgruppe, der brugte MySpace. Helio var en af branchens første til at bruge den nemme adgang til sociale netværk som det største salgsargument. Teleudbyderen lavede sin egen webportal, der gjorde det nemt at tjekke og opdatere sin MySpace-profil.

Telefonerne var også interessante, fordi de blev solgt med flatrate data-abonnementer. Lidt atypisk i en præ-iPhone-tid.

Om det blev en succes? Tja, firmaet fik aldrig mere end 170.000 amerikanske kunder. Helio blev i 2008 solgt til Virgin.

Nokias spil-bastard floppede

Nokia forsøgte i 2003 at skabe en spille-telefon, der skulle lokke nogle af de mobile spillere, som på det tidspunkt især blev tilfredsstillet af Nintendos Game Boy-univers.

Men N-Gage blev aldrig en succes.

Sammensmeltningen af telefon og spilkonsol var simpelthen for kluntet. Knapperne var ikke gode til gaming. Og croissant-formen gjorde telefonen til lidt af en uhandy bastard.

N-Gage levede dog videre som spilunivers, der fungerede på tværs af Nokias telefoner.

Hov, Facebook har lavet en telefon før

Verden er faktisk tidligere blevet velsignet med flere Facebook-telefoner.

Vodafone 555 Blue er kun et par år gammel og er især kendt for sin dybe integration med Facebook - tydeligst markeret med en Facebook-knap på forsiden.

Den blev solgt på, at det var nemt at tage et billede og hurtigt lægge det eller en statusopdatering ud på sin Facebook-profil.

Det var dog en forholdsvis billig telefon, hvilket også kunne mærkes på maskinrummets begrænsede kræfter. Det var for eksempel svært at afspille videoer og se billeder.

På samme tidspunkt kunne man dog også købe den lidt stærkere HTC ChaCha.

Dødfødt Microsoft-mobil

Microsoft har også forsøgt at lave en "social" telefon, der blevet brandet på, at den kunne smelte ejerens brug af Twitter, Facebook og MySpace sammen.

Telefonerne fik navnene Kin One og Kin Two.  

Via den grønne knap, Spot, på skærmen var det muligt at dele alt, man foretog sig.

Begge telefoner var selvfølgelig også bundet op på Microsofts musiktjeneste Zune, som aldrig officielt blev lanceret i Danmark.

Microsoft stoppede meget hurtigt med produktionen af Kin.

En Playstation-telefon?

Halvt Android-mobil - halvt PlayStation.

Sådan kunne man beskrive Sony Experia Play fra 2011.

En god idé. Men dårligt udført.

For eksempel var der mange af spillene, der slet ikke understøttede de fysiske knapper. 

Vores anmelder kaldte det dengang for "et lidt for dyrt nicheprodukt med lidt for mange kompromiser".

Læs også denne historie, hvor en it-blogger frygter, at den nye Facebook Home-brugerflade kan bruges til at følge alle dine bevægelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.