Artikel top billede

Slut med klamphuggere og forsinkelser? Håndværkere har fået deres egen "Trustpilot"

Den første troværdige portal, mener bornholmsk iværksætter.

Tømrermester Peter Hjorth Hansen er blevet web-iværksætter ved at skele til andre branchers succesfulde brug af de sociale medier.

"Vi kunne se på turistbranchen, hvordan de kunne vækste ved at få systematiske anmeldelser med feedback, der var med til at holde dem knivskarpe," siger Peter Hjorth Hansen, der beskæftiger 30 mand i sit eget firma PH Byg i Hasle på Bornholm.

"Samtidigt var jeg for tre-fire år siden også træt af at se tv-programmer som Klamphuggerne, hvor der var fokus på dårlige oplevelser, og tænkte, om man ikke kunne vende det hele lidt på hovedet og i stedet fortælle de gode historier."

Det første ærlige sted

De tanker har nu materialiseret sig i form af Buildadvisor.dk.

En bedømmelsesportal hvor håndværkere kan fremvise eksempler på deres evner. Og hvor forbrugere kan bedømme og dermed finde håndværkere, der allerede har leveret tilfredsstillende arbejde til andre i nabolaget. Det minder om den tankegang, der ligger bag sider som Tripadvisor og Trustpilot.

Men det er første gang, at byggebranchen får en transparent portal, mener Peter Hjorth Hansen.

"Det er første gang, at forbrugerne får et troværdigt sted, hvor de kan føle sig trygge".

Der eksisterer sider som Anmeld-haandvaerker.dk og Dethitter.dk, som leverer lignende tjenester. Men det er kun godt med mange digitale tilbud i en branche, der ellers ikke er særlig digital.

"Ved at der findes online tjenester inden for håndværk, vænner vi forbrugerne til, at det er her, de skal finde deres næste håndværker," siger Peter Hjorth Hansen.

"For udenforstående ville man nok kunne kalde os konkurrenter, men jeg vil nærmere kalde os kolleger. For andre tjenester gælder det, at forbrugerne kun ser et udsnit af håndværkere, og typisk dem, der har betalt for at være med. Vi er en tjeneste, hvor man ikke kan betale sig til bedre placeringer. Vi har over 60.000 håndværkere i databasen. Det vil sige 99 procent af alle håndværkere i landet - og ikke kun dem der har betalt for promovering eller bedt sine kunder om at anmelde sig," siger Peter Hjorth Hansen.

International planer

Når Buildadvisor ikke vil tage penge for at give nogle håndværkere og entreprenører mere eksponering, skal omsætningen hentes andre steder.

Blandt andet ved at sælge tillægspakker, hvor håndværkerne kan lægge flere oplysninger og billeder på deres profiler.

De kan også tilkøbe et bookingmodul, så interesserede lettere kan se direkte i håndværkerens kalender og nemt booke en tid.

Buildadvisor har ved første spadestik hele Danmark som markedsplads. Men bag det engelske navn og en stribe registrerede domæner i en lang række lande ligger der også internationale ambitioner bag projektet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.