Artikel top billede

Så hurtige bliver de næste tablet-pc'er med Windows 8

Den kommende Intel-processor til tablet-pc'er skal give dobbelt ydelse i forhold til den nuværende Atom-generation.

Intel har fremvist sin næste tablet-processor, Bay Trail, på selskabets årlige konference i den kinesiske hovedstad Beijing. Den nye processor skal bruges i den næste generation af tablet-pc'er med Windows 8 og det lettere opdaterede Windows 8.1, der ventes senere i år. Det skriver CNET.

Ifølge verdens største chipfirma er der tale om en "helt ny Atom mikroarkitektur", der skal fordoble ydelsen i forhold til den nuværende generation af tablet-processorer fra Intel.

Bay Trail skal bane vejen for Intel-baserede tablet-pc'er med en tykkelse på blot 8 millimeter, hvor batteriet holder hele dagen, og standby-tiden er på flere uger.

De fleste tablet-computere bruger ARM-chips i dag, og Intel har haft svært ved at matche det lave strømforbrug.

Microsofts seneste operativsystem Windows 8 blev også udgivet i en ARM-version, Windows RT, og softwarefirmaet sælger både en ARM-baseret tablet-pc og en Intel-version med det normale Windows 8 Pro. Men salget for både Surface RT og Surface Pro har været skuffende.

Nu forsøger Intel at sætte turbo på ydelsen med Bay Trail, der indeholder fire nyudviklede Atom-kerner og Intel HD 4000 grafik.

Bay Trail er det første store redesign af Atom-mikroarkitekturen, siden den blev lanceret i 2008. Atom er Intels forsøg på at udvikle en lavenergi-processor til mobile enheder, hvor strømforbruget spiller en stor rolle.

Ligesom de nuværende Ivy Bridge-processorer skal Bay Trail bruger en 22-nanometer teknologi og Intels 3D-transistorer.

Det forventes, at HP, Lenovo, Dell og Acer kommer med nye tablet-modeller baseret på Bay Trail sidst på året. Til den tid kommer også den fjerde generation af Intels Core-processorer med kodenavnet Haswell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.