Artikel top billede

Så hurtige bliver de næste tablet-pc'er med Windows 8

Den kommende Intel-processor til tablet-pc'er skal give dobbelt ydelse i forhold til den nuværende Atom-generation.

Intel har fremvist sin næste tablet-processor, Bay Trail, på selskabets årlige konference i den kinesiske hovedstad Beijing. Den nye processor skal bruges i den næste generation af tablet-pc'er med Windows 8 og det lettere opdaterede Windows 8.1, der ventes senere i år. Det skriver CNET.

Ifølge verdens største chipfirma er der tale om en "helt ny Atom mikroarkitektur", der skal fordoble ydelsen i forhold til den nuværende generation af tablet-processorer fra Intel.

Bay Trail skal bane vejen for Intel-baserede tablet-pc'er med en tykkelse på blot 8 millimeter, hvor batteriet holder hele dagen, og standby-tiden er på flere uger.

De fleste tablet-computere bruger ARM-chips i dag, og Intel har haft svært ved at matche det lave strømforbrug.

Microsofts seneste operativsystem Windows 8 blev også udgivet i en ARM-version, Windows RT, og softwarefirmaet sælger både en ARM-baseret tablet-pc og en Intel-version med det normale Windows 8 Pro. Men salget for både Surface RT og Surface Pro har været skuffende.

Nu forsøger Intel at sætte turbo på ydelsen med Bay Trail, der indeholder fire nyudviklede Atom-kerner og Intel HD 4000 grafik.

Bay Trail er det første store redesign af Atom-mikroarkitekturen, siden den blev lanceret i 2008. Atom er Intels forsøg på at udvikle en lavenergi-processor til mobile enheder, hvor strømforbruget spiller en stor rolle.

Ligesom de nuværende Ivy Bridge-processorer skal Bay Trail bruger en 22-nanometer teknologi og Intels 3D-transistorer.

Det forventes, at HP, Lenovo, Dell og Acer kommer med nye tablet-modeller baseret på Bay Trail sidst på året. Til den tid kommer også den fjerde generation af Intels Core-processorer med kodenavnet Haswell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere