Artikel top billede

En konkursredegørelse viser,at kravene mod Admiral IT A/S indtil videre løber op i 11,5 millioner kroner.

Tocifret millionbeløb væk efter mystisk forhandler-krak

Fortsat mystik om konkurs hos Esbjerg-forhandler. Krav fra kreditorerne strømmer stadig ind.

Mystikken breder sig efter sidste måneds konkurs i den esbjergensiske ERP-forhandler Admiral IT A/S. Selskabet blev erklæret konkurs den 15. marts på grund af manglende lønudbetaling på tilsammen 145.000 kroner til to af selskabets ansatte.

Men efter krakket i sidste uge er kravene mod selskabet væltet ind hos konkursboets kurator, Corna Mønsted fra advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

Channelworld er i besiddelse af en redegørelse, som kuratoren udsendte 5. april. Ifølge redegørelsen er der i alt rejst krav mod konkursboet på 11,5 millioner kroner. Samtidig viser gennemgangen af konkursboet, at selskabets ledelse har forudfaktureret opgaver for omkring 800.000 kroner, som ikke kan realiseres.

Der er ifølge redegørelsen ikke andre aktiver i det krakkede selskab. Kreditorerne må derfor indstille sig på at stå tilbage med en endog meget lang næse.

Ifølge Corna Mønsted er der, siden konkursredegørelsen blev udsendt i sidste uge, kommet flere kreditorkrav til. Det kan betyde, at den samlede gæld i selskabet kan vise sig at være betydeligt større end de 11,5 millioner kroner.

"Det (de 11,5 mio.kr., red.) er de foreløbige anmeldelser fra kreditorerne, men vi gør det op løbende," siger Corna Mønsted, som fortæller, at hun fortsat arbejder på at sælge de aktiver, der er i boet. Hun ønsker dog ikke at give detaljer om, præcis hvilke aktiver der er tale om.

"Jeg arbejder på at sælge de aktiver, der er i boet. Det er så meget, jeg kan sige om sagen lige nu," lyder det kortfattet fra Corna Mønsted.

Channelworld har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Kurt Weiland, som frem til konkursen var registreret som direktør i Admiral IT A/S.

På hjemmesiden www.admiral.dk henvises kunder til selskabet Admiral IT Denmark Aps, som ifølge hjemmesiden er "et nyt selskab med en ny ejerkreds". Siden henviser også til et support-telefonnummer, hvor en meget fåmælt medarbejder oplyser, at man ikke kan komme i kontakt med selskabets ledelse.

Admiral IT har været aktiv i branchen i mere end 30 år, og så sent som for et halvt år siden købte man sig ind i to amerikanske forhandlere. Admiral har desuden haft en afdeling i Bangla Desh.

Læs mere:

Tavshed efter vestjysk ERP-konkurs
Opkøb: Esbjerg-forhandler I USA-eventyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.