Artikel top billede

Anonymous skændes: Var det dumt at angribe KL?

Der er masser, som synes, at det er åndssvagt at blande sig i konflikten mellem KL og lærerne, siger et tidligere medlem af bevægelsen.

Det er langt fra en samlet politisk bevægelse, der i de seneste dage har lammet it-, web- og mailsystemer i Kommunernes Landsforening (KL), og nu truer med at gøre det samme mod Socialdemokratiet. Det skriver Avisen.dk.

Bevægelsens støtter spænder fra det ekstreme højre til det ekstreme venstre. Den rummer samtidig kræfter, der ønsker at holde sig langt væk fra partipoliti og arbejdsmarkedskampe.

"Der har været enighed nok til at lave nogle angreb, men der er masser inden for Anonymous, som synes, det er irriterende og åndssvagt at blande sig i konflikten mellem KL og lærerne," siger Erik Ernst Marcussen til Avisen.dk.

Han var tidligere en del af bevægelsen og har stort kendskab til, hvordan Anonymous opererer. Han følger den aktuelle cyberkrig i de chatrum, hvor man diskuterer angrebene, hvorfra de også er blevet koordineret.

Da fagforeningen 3F i fjor blokerede Restaurant Vejlegården, blev både 3F og HK's hjemmesider udsat for DDoS-angreb. En gruppe, der påstod at være en del af Anonymous, tog efterfølgende afstand fra angrebene.

Lektor ved Københavns Universitet Lars Konzack, der har beskæftiget sig med Anonymous i flere år, bekræfter over for Avisen.dk splittelsen.

"En så ustruktureret organisation som Anonymous kan ikke være enig om alt. Der er nogle steder, hvor det nærmest peger i hver sin retning, der er også andre steder, hvor de er forholdsvist enige," siger Lars Konzack.

KL's hjemmesider KL.dk og meretidsammen.dk kører igen nu, selv om der stadig er angreb på de to sites.

"Der kan dog stadig forekomme ustabilitet på KL.dk og meretidsammen.dk, da webserverne stadig angribes udefra. It-teknikerne arbejder på højtryk for at holde systemerne i luften og afværge angrebene," siger Rune Scheye Koop.

Anonymous har senest truet med at angribe Socialdemokraternes hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.