Artikel top billede

Anonymous skændes: Var det dumt at angribe KL?

Der er masser, som synes, at det er åndssvagt at blande sig i konflikten mellem KL og lærerne, siger et tidligere medlem af bevægelsen.

Det er langt fra en samlet politisk bevægelse, der i de seneste dage har lammet it-, web- og mailsystemer i Kommunernes Landsforening (KL), og nu truer med at gøre det samme mod Socialdemokratiet. Det skriver Avisen.dk.

Bevægelsens støtter spænder fra det ekstreme højre til det ekstreme venstre. Den rummer samtidig kræfter, der ønsker at holde sig langt væk fra partipoliti og arbejdsmarkedskampe.

"Der har været enighed nok til at lave nogle angreb, men der er masser inden for Anonymous, som synes, det er irriterende og åndssvagt at blande sig i konflikten mellem KL og lærerne," siger Erik Ernst Marcussen til Avisen.dk.

Han var tidligere en del af bevægelsen og har stort kendskab til, hvordan Anonymous opererer. Han følger den aktuelle cyberkrig i de chatrum, hvor man diskuterer angrebene, hvorfra de også er blevet koordineret.

Da fagforeningen 3F i fjor blokerede Restaurant Vejlegården, blev både 3F og HK's hjemmesider udsat for DDoS-angreb. En gruppe, der påstod at være en del af Anonymous, tog efterfølgende afstand fra angrebene.

Lektor ved Københavns Universitet Lars Konzack, der har beskæftiget sig med Anonymous i flere år, bekræfter over for Avisen.dk splittelsen.

"En så ustruktureret organisation som Anonymous kan ikke være enig om alt. Der er nogle steder, hvor det nærmest peger i hver sin retning, der er også andre steder, hvor de er forholdsvist enige," siger Lars Konzack.

KL's hjemmesider KL.dk og meretidsammen.dk kører igen nu, selv om der stadig er angreb på de to sites.

"Der kan dog stadig forekomme ustabilitet på KL.dk og meretidsammen.dk, da webserverne stadig angribes udefra. It-teknikerne arbejder på højtryk for at holde systemerne i luften og afværge angrebene," siger Rune Scheye Koop.

Anonymous har senest truet med at angribe Socialdemokraternes hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere