Artikel top billede

ComOFF: Hør dansker drive tele-scammer til vanvid

Fupmager blev fuppet. Hør kølig dansker køre sin plageånd rundt i manegen.

Tele-scammere har af og til held med at lokke penge eller kodeord ud af blåøjede danskere. Men nogle gange udvælger scammerne de helt forkerte ofre.

Den danske YouTube-bruger "Fordfairlanedk" blev gennem længere tid ringet op af indiske eller pakistanske telefonfuppere. Til sidst fik han nok og optog en video, hvor han giver en scammer kam til sit hår.

Efter videoen har man næsten mere ondt af fupmageren end det danske offer, der i den grad formår at irritere og drive sin plageånd til vanvid.

Den indiske udtale af www bliver til "double uu, double uu, double uu", og sådan misforstår danskeren gentagne gange bevidst fupmageren.

Først da danskeren beder om fupmagerens egne kreditkortoplysninger, så "jeg kan købe ting for dine penge", går det op for scammeren, at det er ham, der er blevet snydt, og at han har spildt en god portion af sin arbejdsdag.

Samtalen varede over 40 minutter, men er klippet ned til et kortere, men underholdende, sammendrag. Lyt i videoen nederst.

Hør også min kollega Runes tidligere snak med en lignende scammer, der har svært ved at finde ud af, at hans offer sidder på en Mac - og ikke en pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere