Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Kreditor rasende: Admiral-ledelse har fjernet millioner før krak

Voldsomme beskyldninger om fusk mod den tidligere ledelse i den krakkede forhandler. Kreditor skyder med skarpt mod kurator og kræver en kulegravning af hele forløbet.

Bølgerne går højt i sagen om Esbjerg-forhandleren Admiral It A/S, som i sidste måned gik konkurs.

En af kreditorerne i konkursboet, Peter Lexander, har de seneste dage lagt voldsomt pres på konkursboets kurator, advokat Corna Mønsted, for at få advokaten til at kulegrave forløbet omkring konkursen. Han kræver desuden, at konkursboet politianmelder den tidligere ledelse i Admiral It.

I en række e-mails til kuratoren, som Channelworld er i besiddelse af, beskylder Peter Lexander blandt andet den tidligere ledelse i Admiral It for at have overført op mod tre millioner kroner fra Admiral It A/S til et datterselskab i Bangla Desh, som Admiral It har drevet med støttet fra Udenrigsministeriets bistandsorganisation DANIDA.

Peter Lexander mener også, at ledelsen i Admiral It har ført støttekroner fra Danida ud af Admiral It.

Han truer derfor nu selv med at anmelde den tidligere ledelse i Admiral It til politiet for at have ført store beløb ud af selskabet kort før konkursen.

Peter Lexander siger til Channelworld, at han i perioden op til konkursen den 15. marts skød penge i Admiral IT for at "redde stumperne" i selskabet, som han udtrykker det.

Men efter konkursen er der ifølge en redegørelse fra kurator Corna Mønsted ikke penge tilbage i selskabet til hverken kreditorer eller til at betale for en nærmere undersøgelse af, hvad der præcis er foregået.

"Jeg har 3,5 millioner kroner til gode i Admiral It, og jeg synes det er påfaldende, at kurator ikke ønsker at undersøge, hvad der er foregået," siger Peter Lexander til Channelworld.

Peter Lexander hævder desuden, at kurator allerede har solgt en del af Admiral It til den tidligere direktør Kurt Weiland for omkring 400.000 kroner, plus at konkursboet har tilgodehavender hos tidligere kunder på op mod tre kvart million kroner. Derfor burde der være penge til at betale for en nærmere kulegravning af konkursboet, mener han.

"Jeg ved fra flere tidligere ansatte, at der er betalt 400.000 kroner for Navision-delen af Admiral IT. Så når kurator siger, at hun ikke har nogle midler, så er det ikke korrekt," siger Peter Lexander.

Kurator afviser kritikken

De samlede krav mod Admiral It løber ifølge kuratorens redegørelse op i 11,5 millioner kroner, men ifølge Peter Lexander er kurator mere optaget af at skaffe penge til at indfri et én million kroner stort virksomhedspant hos Admiral Its bankforbindelse, Danske Bank, end af at finde ud af, hvordan det gabende hul i Admiral Its pengekasse er opstået.

Kurator Corna Mønsted skriver i sine mail-svar til den utilfredse kreditor, at der ikke er "frie midler" i konkursboet, og at hun derfor ikke har mulighed for at gå i gang med at kulegrave konkursboet. Corna Mønsted kan i øvrigt "ikke genkende de anførte beløb", som Peter Lexander henviser til.

Derfor har hun "ikke funder belæg for politianmeldelse" af den tidligere ledelse i Admiral It, skriver hun blandt andet. Hendes seneste mail til Peter Lexander slutter lakonisk:

"Fremtidige henvendelser vil ikke blive besvaret."

Da Channelworld fanger Corna Mønsted på telefonen, afviser hun Peter Lexanders kritik.

"Jeg kan ikke indgive en politianmeldelse alene på grundlag af kreditorers personlige holdninger og rygter, som jeg får serveret i en e-mail," siger Corna Mønsted.

Hun afviser også, at Navision-delen af Admiral Its forretning skulle være solgt. Hun bekræfter dog, at der forhandles om et salg.

"Jeg oplyser aldrig, hvem jeg forhandler med om salg af dele af et konkursbo. Men jeg er i forhandling med flere mulige købere," siger hun.

Hun oplyser videre, at hun ikke har oplysninger om pengebeløb, der skulle være ført ud af selskabet op til konkursen.

"Jeg kan ikke kommentere på, hvilke overførsler der er sket fra Admiral Its konto, allerede fordi jeg ikke har modtaget kontoudtog fra banken, "siger Corna Mønsted.

Channelworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den tidligere direktør i Admiral It A/S, Kurt Weiland.

Læs mere:

Tocifret millionhul efter krakket ERP-forhandler
Tavshed efter vestjysk ERP-konkurs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere