Artikel top billede

Kreditor rasende: Admiral-ledelse har fjernet millioner før krak

Voldsomme beskyldninger om fusk mod den tidligere ledelse i den krakkede forhandler. Kreditor skyder med skarpt mod kurator og kræver en kulegravning af hele forløbet.

Bølgerne går højt i sagen om Esbjerg-forhandleren Admiral It A/S, som i sidste måned gik konkurs.

En af kreditorerne i konkursboet, Peter Lexander, har de seneste dage lagt voldsomt pres på konkursboets kurator, advokat Corna Mønsted, for at få advokaten til at kulegrave forløbet omkring konkursen. Han kræver desuden, at konkursboet politianmelder den tidligere ledelse i Admiral It.

I en række e-mails til kuratoren, som Channelworld er i besiddelse af, beskylder Peter Lexander blandt andet den tidligere ledelse i Admiral It for at have overført op mod tre millioner kroner fra Admiral It A/S til et datterselskab i Bangla Desh, som Admiral It har drevet med støttet fra Udenrigsministeriets bistandsorganisation DANIDA.

Peter Lexander mener også, at ledelsen i Admiral It har ført støttekroner fra Danida ud af Admiral It.

Han truer derfor nu selv med at anmelde den tidligere ledelse i Admiral It til politiet for at have ført store beløb ud af selskabet kort før konkursen.

Peter Lexander siger til Channelworld, at han i perioden op til konkursen den 15. marts skød penge i Admiral IT for at "redde stumperne" i selskabet, som han udtrykker det.

Men efter konkursen er der ifølge en redegørelse fra kurator Corna Mønsted ikke penge tilbage i selskabet til hverken kreditorer eller til at betale for en nærmere undersøgelse af, hvad der præcis er foregået.

"Jeg har 3,5 millioner kroner til gode i Admiral It, og jeg synes det er påfaldende, at kurator ikke ønsker at undersøge, hvad der er foregået," siger Peter Lexander til Channelworld.

Peter Lexander hævder desuden, at kurator allerede har solgt en del af Admiral It til den tidligere direktør Kurt Weiland for omkring 400.000 kroner, plus at konkursboet har tilgodehavender hos tidligere kunder på op mod tre kvart million kroner. Derfor burde der være penge til at betale for en nærmere kulegravning af konkursboet, mener han.

"Jeg ved fra flere tidligere ansatte, at der er betalt 400.000 kroner for Navision-delen af Admiral IT. Så når kurator siger, at hun ikke har nogle midler, så er det ikke korrekt," siger Peter Lexander.

Kurator afviser kritikken

De samlede krav mod Admiral It løber ifølge kuratorens redegørelse op i 11,5 millioner kroner, men ifølge Peter Lexander er kurator mere optaget af at skaffe penge til at indfri et én million kroner stort virksomhedspant hos Admiral Its bankforbindelse, Danske Bank, end af at finde ud af, hvordan det gabende hul i Admiral Its pengekasse er opstået.

Kurator Corna Mønsted skriver i sine mail-svar til den utilfredse kreditor, at der ikke er "frie midler" i konkursboet, og at hun derfor ikke har mulighed for at gå i gang med at kulegrave konkursboet. Corna Mønsted kan i øvrigt "ikke genkende de anførte beløb", som Peter Lexander henviser til.

Derfor har hun "ikke funder belæg for politianmeldelse" af den tidligere ledelse i Admiral It, skriver hun blandt andet. Hendes seneste mail til Peter Lexander slutter lakonisk:

"Fremtidige henvendelser vil ikke blive besvaret."

Da Channelworld fanger Corna Mønsted på telefonen, afviser hun Peter Lexanders kritik.

"Jeg kan ikke indgive en politianmeldelse alene på grundlag af kreditorers personlige holdninger og rygter, som jeg får serveret i en e-mail," siger Corna Mønsted.

Hun afviser også, at Navision-delen af Admiral Its forretning skulle være solgt. Hun bekræfter dog, at der forhandles om et salg.

"Jeg oplyser aldrig, hvem jeg forhandler med om salg af dele af et konkursbo. Men jeg er i forhandling med flere mulige købere," siger hun.

Hun oplyser videre, at hun ikke har oplysninger om pengebeløb, der skulle være ført ud af selskabet op til konkursen.

"Jeg kan ikke kommentere på, hvilke overførsler der er sket fra Admiral Its konto, allerede fordi jeg ikke har modtaget kontoudtog fra banken, "siger Corna Mønsted.

Channelworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den tidligere direktør i Admiral It A/S, Kurt Weiland.

Læs mere:

Tocifret millionhul efter krakket ERP-forhandler
Tavshed efter vestjysk ERP-konkurs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.