Artikel top billede

Bitcoins ramt af dramatisk kursdyk

Den digitale valuta Bitcoins er ramt af voldsomme kursudsving. Interessen er steget voldsomt på få dage.

Tidligere i denne uge steg værdien af en Bitcoin til 266 dollar, inden den styrtdykkede til 105 dollar og begyndte at stige langsomt igen. De seneste dage har været en dramatisk rutschebanetur for de digitale penge, der er eksploderet i værdi siden årets start.

Den største Bitcoin-formidler Mt. Gox fortæller, at antallet af handler med Bitcoins blev tredoblet i løbet af blot 24 timer. I de første dage af april blev der åbnet 75.000 nye Bitcoin-konti hos Mt. Gox. Det skal sammenlignes med, at der kun blev åbnet 60.000 nye konti i hele marts.

Den voldsomme interesse har overbelastet systemerne hos Mt. Gox, og resultatet har været meget lange svartider. Det udløste et paniksalg, som fik kursen til at styrtdykke.

Efter en midlertidig lukning åbnede Mt. Gox igen for handel med Bitcoins torsdag, men selskabet skriver på Google+, at man er udsat for et heftigt Distribued Denial of Service (DDoS) angreb.

Det har fået kursen for Bitcoins til at falde igen, og i skrivende stund ligger den under 100 dollar.

Der er ingen nationalbank eller stat, der garanterer for værdien af Bitcoins. Det er en decentraliseret anonym valuta, hvor ingen kan udelukkes fra økonomien, og betalinger kan gennemføres anonymt uden mulighed for overvågning.

Det er Cypern-krisen og den stigende mistillid til det internationale finanssystem, der har fået mange til at søge tilflugt i den anonyme digitale valuta.

"Bitcoin kan være den sidste sikre havn i den globale økonomi," skriver Businessweek i en artikel, der lovpriser de digitale mønter som fremtidens betalingsmiddel.

Men den manglende tillid til sikkerheden i systemet er det afgørende problem for Bitcoins.

Der har tidligere været flere eksempler på tyverier og hacker-angreb mod Bitcoin-systemet. Men den seneste tids kurseksplosion har gjort det endnu mere interessant at angribe den digitale valuta.

Senest har Kaspersky Labs fundet en ny malware, der bruger den inficerede computer til at generere nye Bitcoins. Dette kaldes også for Bitcoin-mining. Der skulle allerede være flere tusinde inficerede computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere