Artikel top billede

Nu kan du bortføre et fly med din smartphone

En sikkerheds-forsker har vist, at du kan overtage kontrollen over et fly med en simpel Android-app.

Det lyder som plottet til en dårlig action-film, men en tysk sikkerheds-forsker har nu demonstreret, at du kan kapre og styre et fly med din smartphone. Hugo Teso, der selv er uddannet pilot, har brugt tre år på at lede efter sikkerhedshuller i flysystemer.

Han har fundet talrige sårbarheder og udviklet app'en PlaneSpoilt til Android, som kan bruges til at hacke flyets computere. Det melder NetSecurity og Computerworld i USA.

Hugo Teso præsenterede sin app på sikkerheds-konferencen Hack in the Box i Amsterdam. Hans præsentation kan også hentes online.

PlaneSpoilt udnytter blandt andet et sikkerhedshul i ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System), der bruges til at udveksle data mellem flyet og kontrolstationer på jorden.

Men Teso har ikke afprøvet sin software på en rigtig flyvning, hvilket ville være både farligt og ulovligt.

Han har i stedet købt fly-software og -hardware fra forskellige leverandører for at teste sin applikation. På eBay fandt han et komplet flight management system (FMS) og simulations-værktøjer, der bruger den samme kode som rigtige fly.

Det har han brugt til at opbygge et realistisk flymiljø, og her kunne han så overtage kontrollen over et virtuelt fly med sin software og bestemme kursen.

Teso mener, at hans app også vil fungere med et rigtigt fly, men her vil piloten sandsynligvis opdage, at noget er galt, og der vil så være mulighed for at slå autopiloten fra og overtage manuel styring.

Det bliver dog stadig sværere at flyve uden autopilot i moderne fly.

Forskeren mener, at det er relativt nemt at lukke sikkerhedshullerne med en softwareopdatering og har nu taget kontakt til myndighederne og producenter af fly-systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.