Artikel top billede

Foto: MoToMo/Flickr - CC by-sa 2.0

Her kan du bruge Bitcoins i Danmark

Nu kan du betale for din overnatning med den digitale valuta.

Den digitale valuta Bitcoin nyder meget opmærksomhed i øjeblikket, men på Lolland har man længe diskuteret den nye valuta.

Bandholm Hotel skriver på sin hjemmeside, at man nu kan betale med Bitcoins.

"Vi har snakket om det i lang tid, så det er ikke noget, der er udsprunget af den seneste uges hype. Vi har kunnet modtage Bitcoin-betalinger i cirka en måned," forklarer Asbjørn Evensen, hoteldirektør på Bandholm Hotel.

Den første Bitcoin-betalende gæst lader dog vente på sig. Men hoteldirektøren har fået lovning på, at nogle sommergæster forventer at betale med Bitcoins.

Hotellets bygninger blev i 2008 købt af Faderhuset. Hotellet forpagtes af Bandholm ApS

Veksler straks

På grund af meget omtale og stor interesse for Bitcoins har kursen i den seneste tid svinget forholdsvist meget. Men de udsving bekymrer ikke hoteldirektøren.

"Kursen har faktisk været meget stabil. Bortset fra den seneste uge. Jeg har også rejst en del i Afrika, så svingende kurser er ikke et helt ukendt fænomen for mig," siger Asbjørn Evensen med et smil.

Men eventuelle udsving i kursen kommer ikke til at betyde noget på Lolland.

"Vi vil ikke som sådan investere i Bitcoins. Vi omregner straks til kroner. Så for os er det som at tage imod gavekort eller kontanter," forklarer Asbjørn Evensen.

Hotellet anvender Bips.me, der er en off- og online-gateway til at modtage Bitcoin-betalinger.

Firstmovers

Asbjørn Evensen erkender, at valutaen stadig er i sin barndom, og at valutaer kun har en værdi, hvis der er nogen, der bruger dem. Så den udvikling vil Bandholm Hotel som firstmovers gerne være med til at sætte i gang.

Ifølge hotellets egne oplysninger er det ikke det første i verden, som accepterer Bitcoins - men sandsynligvis det første i Skandinavien

DR's radioprogram Harddisken kunne i sidste uge fortælle, at den københavnske frisør og retro-spilsbutik Ruben & Bobby accepterer Bitcoins. Hvis du kender andre danske butikker eller organisationer, der modtager Bitcoin-betalinger, må du meget gerne lægge en kommentar under artiklen.

Få flere danske nyheder om Bitcoins via Facebook-gruppen Bitcoin Nyheder Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”