Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Foto: MoToMo/Flickr - CC by-sa 2.0

Her kan du bruge Bitcoins i Danmark

Nu kan du betale for din overnatning med den digitale valuta.

Den digitale valuta Bitcoin nyder meget opmærksomhed i øjeblikket, men på Lolland har man længe diskuteret den nye valuta.

Bandholm Hotel skriver på sin hjemmeside, at man nu kan betale med Bitcoins.

"Vi har snakket om det i lang tid, så det er ikke noget, der er udsprunget af den seneste uges hype. Vi har kunnet modtage Bitcoin-betalinger i cirka en måned," forklarer Asbjørn Evensen, hoteldirektør på Bandholm Hotel.

Den første Bitcoin-betalende gæst lader dog vente på sig. Men hoteldirektøren har fået lovning på, at nogle sommergæster forventer at betale med Bitcoins.

Hotellets bygninger blev i 2008 købt af Faderhuset. Hotellet forpagtes af Bandholm ApS

Veksler straks

På grund af meget omtale og stor interesse for Bitcoins har kursen i den seneste tid svinget forholdsvist meget. Men de udsving bekymrer ikke hoteldirektøren.

"Kursen har faktisk været meget stabil. Bortset fra den seneste uge. Jeg har også rejst en del i Afrika, så svingende kurser er ikke et helt ukendt fænomen for mig," siger Asbjørn Evensen med et smil.

Men eventuelle udsving i kursen kommer ikke til at betyde noget på Lolland.

"Vi vil ikke som sådan investere i Bitcoins. Vi omregner straks til kroner. Så for os er det som at tage imod gavekort eller kontanter," forklarer Asbjørn Evensen.

Hotellet anvender Bips.me, der er en off- og online-gateway til at modtage Bitcoin-betalinger.

Firstmovers

Asbjørn Evensen erkender, at valutaen stadig er i sin barndom, og at valutaer kun har en værdi, hvis der er nogen, der bruger dem. Så den udvikling vil Bandholm Hotel som firstmovers gerne være med til at sætte i gang.

Ifølge hotellets egne oplysninger er det ikke det første i verden, som accepterer Bitcoins - men sandsynligvis det første i Skandinavien

DR's radioprogram Harddisken kunne i sidste uge fortælle, at den københavnske frisør og retro-spilsbutik Ruben & Bobby accepterer Bitcoins. Hvis du kender andre danske butikker eller organisationer, der modtager Bitcoin-betalinger, må du meget gerne lægge en kommentar under artiklen.

Få flere danske nyheder om Bitcoins via Facebook-gruppen Bitcoin Nyheder Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere