Artikel top billede

Steve Jobs' enke bryder sin tavshed

For første gang efter sin mands død har Steve Jobs' enke givet et stort tv-interview.

Det sker kun sjældent, at Laurene Powell-Jobs viser sig i offentligheden, og hun har ikke stillet op til tv-interviews siden sin mand Steve Jobs' død i 2011. Men nu har hun gjort en undtagelse. Laurene Powell-Jobs har givet et stort tv-interview til NBC, hvor hovedtemaet er hendes nye projekt - en dokumentarfilm om indvandrere i USA.

Men Steve Jobs' enke taler også om sin mands eftermæle og det billede, som Apple-chefen skabte af sig selv.

"Steve har efterladt to forskellige eftermæler. Et privat og et, som alle kender. Den offentlige arv er hans produkter, som han skabte og elskede. De har ændret vores liv og den måde, som vi kommunikerer med hinanden på," siger Powell-Jobs til NBC.  

Steve Jobs havde en drøm om at bygge perfekte produkter, fortæller hun.

"Det er lykkes for ham. Og det er skønt at leve med denne arv," siger hun.

I interviewet bliver hun også spurgt til, hvordan det føles, når hun holder i et trafikkryds, og en masse mennesker med iPod-musik i ørerne krydser gaden.

"Det er cool," siger hun smilende og tilføjer mere alvorligt: "At gøre noget, som glæder dit hjerte, som er vigtigt for dig og ændrer verden - det er et skønt livsindhold," siger hun.

Ligesom sin mand har Powell-Jobs også en mission. Hun slår på tromme for den såkaldte Dream Act, et lovforslag, som skal gøre det lettere for nogle indvandrere at blive i USA.

Der er mange unge mennesker i landet, som har en universitets-uddannelse, men mangler en officiel opholdstilladelse og dermed heller ikke har lov til at arbejde.

Powell-Jobs beskriver deres skæbner i sin dokumentar "The Dream is Now", der er produceret sammen med filmskaberen Davis Guggenheim. Han står også bag miljøfilmen "An Inconvenient Truth" fra 2006, hvor den tidligere vicepræsident Al Gore advarer om den globale opvarmning.

Al Gore har arbejdet tæt sammen med Steve Jobs som bestyrelsesmedlem hos Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.