Artikel top billede

Nordkorea kender ikke Google Maps: Ville smide atombombe på forkert by i USA

I en YouTube-video truer Nordkorea med at udslette flere byer i USA. Men landets generaler har svært ved at finde byerne på landkortet.

I den seneste tid har Nordkorea truet med at regne død og ødelæggelse over sine fjender. Her på ComON har vi allerede fortalt om de mærkværdige nordkoreanske gadgets. Men selvom Nordkorea både har udviklet sine eget Linux-baserede operativsystem og sin egen bærbare og smartphone, så har de nordkoreanske ledere ikke altid helt styr på det tekniske.

Landet er kendt som storproducent af bizarre propaganda-videoer, der trækker millioner af visninger på YouTube. Forleden kunne Nordkorea imponere med en video af sit (fiktive) rumprogram, der slutter med en animation af et brændende New York. Dén video forsvandt hurtigt fra YouTube igen.

De nordkoreanske filmproducenter havde åbenbart lånt billederne af de brændende højhuse fra et Activision-spil - og så er grænsen trods alt nået.

I den seneste propaganda-video fra den statsligt kontrollerede medieorganisation Uriminzokkiri viser Nordkorea, hvordan man vil sende atomraketter mod amerikanske byer. De rammer Washington D.C., Los Angeles og Honolulu på Hawaii. Nordkoreanerne vil også smide en atombombe på Colorado Springs, der er kendt for sine militære installationer.

Der er kun ét lille problem - Colorado Springs ligger slet ikke der, hvor nordkoreanerne har markeret byen på kortet. Den ligger faktisk 1.469 kilometer væk. Raketten vil i stedet ramme Shreveport i staten Louisiana.

Nu kan det selvfølgelig tænkes, at de nordkoreanske generaler har adgang til hemmelig viden - måske ligger der en skjult regeringsbunker under byen.

Men det er nok mere sandsynligt, at deres kortmateriale ganske enkelt er elendigt. Selv Google Maps kan gøre det bedre - men nordkoreanerne stoler måske ikke på fjendens kort.

Så er de ikke de eneste. Et andet medlem af "ondskabens akse", Iran, udvikler angiveligt også sin egen konkurrent til Google Earth. Den skal vise hele verden - set med iranske briller.

Men hverken Shreveport eller Colorado Springs behøver frygte et nordkoreansk angreb med iranske kort. Landet råder slet ikke over interkontinentale raketter med tilstrækkelig rækkevidde til at ramme det amerikanske fastland.

Så indtil videre må nordkoreanerne nøjes med at se USA brænde på YouTube - hvis de ellers er blandt de meget få i det lukkede land, der overhovedet har adgang til nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.