Artikel top billede

Ny app: Undgå at havne i kanen med en fjern slægtning

En ny islandsk app skal forhindre utilsigtet sex med ukendte familiemedlemmer.

Den islandske befolkning er både lille og har gennem generationer levet isoleret.

Derfor er risikoen for at møde en fjern slægtning relativ stor, og to nyforelskede islændinge vil i mange tilfælde være i familie med hinanden uden at vide det.

Spørgsmålet er blot, hvor tætte deres familiemæssige bånd er.

App tjekker dit stramtræ

Men ifølge den islandske nyhedsside Newsoficeland.com forsøger en ny app ved navn ÍslendingaApp nu at løse dette potentielle problem.

Appen trækker data ind fra det digitale islandske stamtræ ved navn islendingabok.is.

Men står du til en fest med en relativt høj promille, kan det være en udfordring at få tastet oplysningerne korrekt ind på Islendingaboks hjemmeside, og derfor har udviklerne bag den nye app fundet en smart løsning.

Slå telefonerne mod hinanden

To personer, der har app'en installeret, kan blot slå telefonerne mod hinanden, hvorefter app'en automatisk slår deres familierelationer op.

Samme princip bruges i øvrigt af business-app'en Bump.

Problemstillingen kan måske virke en smule konstrueret. Men eksempelvis hævder Newsoficeland.com, at alle islændinge kan prale af at være mere eller mindre nært beslægtet med sangerinden Björk, og for at gøre det hele værre, peger nogle forskere på, at vi har en større sandsynlighed for at blive seksuelt tiltrukket af slægtninge, hvis bare vi først stifter bekendtskab med dem sent i livet.

App'en er gratis og findes kun til Android. Den kan downloades her

Læs også:

Galleri: 10 kontroversielle apps der har bragt sindene i kog 

Er homoseksuel succes-app opskriften på det næste Facebook?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.