Artikel top billede

Ny app: Undgå at havne i kanen med en fjern slægtning

En ny islandsk app skal forhindre utilsigtet sex med ukendte familiemedlemmer.

Den islandske befolkning er både lille og har gennem generationer levet isoleret.

Derfor er risikoen for at møde en fjern slægtning relativ stor, og to nyforelskede islændinge vil i mange tilfælde være i familie med hinanden uden at vide det.

Spørgsmålet er blot, hvor tætte deres familiemæssige bånd er.

App tjekker dit stramtræ

Men ifølge den islandske nyhedsside Newsoficeland.com forsøger en ny app ved navn ÍslendingaApp nu at løse dette potentielle problem.

Appen trækker data ind fra det digitale islandske stamtræ ved navn islendingabok.is.

Men står du til en fest med en relativt høj promille, kan det være en udfordring at få tastet oplysningerne korrekt ind på Islendingaboks hjemmeside, og derfor har udviklerne bag den nye app fundet en smart løsning.

Slå telefonerne mod hinanden

To personer, der har app'en installeret, kan blot slå telefonerne mod hinanden, hvorefter app'en automatisk slår deres familierelationer op.

Samme princip bruges i øvrigt af business-app'en Bump.

Problemstillingen kan måske virke en smule konstrueret. Men eksempelvis hævder Newsoficeland.com, at alle islændinge kan prale af at være mere eller mindre nært beslægtet med sangerinden Björk, og for at gøre det hele værre, peger nogle forskere på, at vi har en større sandsynlighed for at blive seksuelt tiltrukket af slægtninge, hvis bare vi først stifter bekendtskab med dem sent i livet.

App'en er gratis og findes kun til Android. Den kan downloades her

Læs også:

Galleri: 10 kontroversielle apps der har bragt sindene i kog 

Er homoseksuel succes-app opskriften på det næste Facebook?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere