Artikel top billede

Varmt rygte: IBM sælger server-division

Medie hævder, at der stort set ligger en aftale klar om frasalg af IBM's x86-serveraktiviteter.

Rygterne har været der før: At IBM ville sælge deres Intel-serverafdeling (x86) til kinesiske Lenovo, der købte it-gigantens pc-afdeling i 2005. Den serverserie, som IBM markedsfører under navnet x-series.

Nu er rygterne dukket op igen med fornyet styrke i forbindelse med IBM's seneste kvartalsregneskab.

Amerikanske CRN skriver, at der tilsyneladende kun mangler de sidste formaliteter, før der er en aftale mellem IBM og Lenovo.
Ifølge CRN's kilder forlanger IBM omkring 30 milliarder kroner for deres x86-server-afdeling.

CRN har desuden "erfaret", at IBM direkte har informeret sine medarbejdere i en udviklingsafdeling i North Carolina om, at de fra 1. juni vil overgå til at være ansat hos Lenovo i stedet for hos IBM.

Rygtet om, at IBM vil frasælge x86-forretningen til Lenovo, har været oppe at vende før. Første gang i 2008. Dengang blev det dog ikke til noget.

Flere indicier peger dog på, at IBM denne gang vitterligt har en interesse i at sælge.

Blandt andet sagde IBM's koncernøkonomichef Mark Loughridge i forbindelse med præsentationen af første kvartals regnskab i går, at IBM har planlagt aktiviteter med det formål at forbedre forretningen ved at købe op og sælge fra.

Lenovo er den perfekte køber set fra IBM's side. Blandt andet fordi Lenovo ikke konkurrerer med IBM på andre områder, som eksempelvis HP og Dell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”