Artikel top billede

Varmt rygte: IBM sælger server-division

Medie hævder, at der stort set ligger en aftale klar om frasalg af IBM's x86-serveraktiviteter.

Rygterne har været der før: At IBM ville sælge deres Intel-serverafdeling (x86) til kinesiske Lenovo, der købte it-gigantens pc-afdeling i 2005. Den serverserie, som IBM markedsfører under navnet x-series.

Nu er rygterne dukket op igen med fornyet styrke i forbindelse med IBM's seneste kvartalsregneskab.

Amerikanske CRN skriver, at der tilsyneladende kun mangler de sidste formaliteter, før der er en aftale mellem IBM og Lenovo.
Ifølge CRN's kilder forlanger IBM omkring 30 milliarder kroner for deres x86-server-afdeling.

CRN har desuden "erfaret", at IBM direkte har informeret sine medarbejdere i en udviklingsafdeling i North Carolina om, at de fra 1. juni vil overgå til at være ansat hos Lenovo i stedet for hos IBM.

Rygtet om, at IBM vil frasælge x86-forretningen til Lenovo, har været oppe at vende før. Første gang i 2008. Dengang blev det dog ikke til noget.

Flere indicier peger dog på, at IBM denne gang vitterligt har en interesse i at sælge.

Blandt andet sagde IBM's koncernøkonomichef Mark Loughridge i forbindelse med præsentationen af første kvartals regnskab i går, at IBM har planlagt aktiviteter med det formål at forbedre forretningen ved at købe op og sælge fra.

Lenovo er den perfekte køber set fra IBM's side. Blandt andet fordi Lenovo ikke konkurrerer med IBM på andre områder, som eksempelvis HP og Dell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital