Artikel top billede

Foto: Tinder.com

Ugens app: Sjov og diskret app lader dig finde den store kærlighed

Love is in the air. Det er forår, og i USA er flirte-app'en Tinder en af tidens hotteste apps.

I dag finder flere og flere kærligheden via nettet.

For mange kan det dog stadigvæk virke grænseoverskridende at oprette en profil på en datingportal og dermed melde sig som aktivt søgende på det store kærlighedsmarked.

Og det er måske, hvad udviklerne bag tidens nye store app, dating-app'en Tinder, har indset.

Tinder minder nemlig på mange måder mere om en digital udgave af den oplevelse, du har, når du flirter og udveksler blikke ude i byen.

Lynhurtigt at komme i gang

Her er ingen løfter om den store kærlighed, og du skal ikke oprette en profil, hvor du ned til mindste detalje skal fortælle om dig selv eller den person, som du søger.

I steder hiver Tinder automatisk dit profilbillede, din alder og oplysninger om dine interesser ind fra Facebook og danner lynhurtigt en profil til dig.

Herefter vil Tinder præsentere dig for profiler af det modsatte køn (og naturligvis også det samme køn, hvis det er din præference), som befinder sig inde for samme aldersgruppe og geografiske område som dig. 

Finder du en person tiltrækkende, klikker du på et hjerte, og hvis du ikke er interesseret, klikker du på et kryds og hopper videre til den næste profil. 

Ingen romantik

Tinder kan virke ret overfladisk. Her er ingen lange og romantiske salgstaler, men blot billeder og nogle ganske få oplysninger om personen.  

I virkeligheden føles Tinder mere som et spil end klassisk dating, og når du bladrer dig gennem profilerne, giver det en interessant og næsten afhængighedsskabende flow-følelse. Det minder en smule om de Hot or Not-sider, der hittede tilbage i det forrige årti, hvor folk kunne uploade et foto af sig selv, og så kunne folk sidde ude bag deres computere og give karakterer til billederne.

Gennem de seneste måneder har Tinder opnået stor popularitet i USA, mens den endnu ikke har fået helt samme udbredelse i Danmark. Det afspejler sig også lidt i de profiler, man bliver præsenteret for, hvor en relativt stor andel af profilerne i københavnsområdet ser ud til at være amerikanske udvekslingsstuderende.

Privacy er afgørende

Liker du en profil på Tinder, finder personen kun ud af det, hvis han eller hun også klikker "like" på din profil. 

Når det sker, får begge parter mulighed for at chatte med hinanden i app'en og udveksle yderligere oplysninger.

Diskretionen er åbenlyst en vigtig prioritet for folkene bag app'en, der også understreger, at Tinder, selv om den henter data fra Facebook, aldrig vil poste noget i dit navn på Facebook.

Tinder er gratis og findes indtil videre kun til iPhone. Du kan downloade den via dette link.

Hver uge anbefaler ComON dig en ny app til iOS, Android eller Windows Phone. Se dem alle her. Har du et forslag til en app, vi bør skrive om, er du velkommen til at sende os en mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere