Artikel top billede

Han har ingen arme og ben: Superstjerne på Facebook og YouTube

Trods sit handicap er Nick Vujicic meget aktiv på sociale netværk: Jeg kan skrive 42 ord i minuttet med tæerne, siger han. Vi mødte ham i Farum Arena.

"Det er så koldt her, at jeg ikke kan føle mine hænder". Den serbisk-australske Nick Vujicic brugte humor til at tryllebinde sit publikum mandag aften i Farum Arena. Ligesom Justin Bieber - der landede i København et par dage inden - er den 30-årige Vujicic et fænomen på nettets sociale netværk. Men han er hverken kendt for at synge eller danse - selv om han har forsøgt sig med sin egen musikvideo.

Den stærkt handicappede Nick Vujicic rejser verden rundt med et simpelt budskab, som han kalder "life without limit". Et budskab om, at livet er fyldt med muligheder og ikke begrænsninger. Han er født med den yderst sjældne tilstand tetra-amelia, som betyder, at han hverken har arme eller ben. Men han har en lille fod med to tæer, og den bliver brugt flittigt til at betjene hans computer og smartphone.

"Jeg skriver 42 ord i minuttet - 52, hvis jeg får rigeligt med kaffe," siger en storsmilende Nick Vujicic, som ComON møder lige inden hans foredrag i den propfyldte stadionhal.

Fænomen på nettet

Tallene taler et tydeligt sprog. Hans videoer er set mere end 100 millioner gange på YouTube. Han har næsten en million fans på Facebook, og der er 170.000, som følger ham på Twitter. Vujicic er et fænomen på nettet.

"Det er ikke noget, som jeg selv har planlagt. Det startede helt tilbage i 2006, hvor nogen fik fat i min dvd og lavede et sammenklip på fire minutter, som blev lagt ud på YouTube. Den video er set 35 millioner gange nu. Jeg anede slet ikke noget om det, før den ramte 14 millioner visninger. De fleste af YouTube-videoerne kommer fra forskellige fans og ikke fra mig selv," siger han.
    
Det er hans aktive livsstil, der har gjort australieren til en stjerne på YouTube; i de mange videoer kan man følge, hvordan han svømmer, fisker, spiller golf, surfer eller springer i faldskærm.

Mange af videoerne rammer en humoristisk tone. En af dem viser, hvordan Vujicic tager imod passagerer på et American Airlines-fly - klædt ud som pilot. Han gør grin med den "nye teknologi", som har gjort det muligt for en handicappet mand at fungere som pilot, og afslører først til sidst, at det hele er et fupnummer.

Lukkede fan-sider

Den store udfordring for Vujicic har været at få kontrol med de mange fan-sider og alt det materiale om ham, som bliver lagt ud på nettet.

"På et tidspunkt havde jeg omkring 500 fansider på Facebook. Så vi ringede til Facebook og fik dem alle lukket og smeltet sammen til én officiel side i løbet af de sidste 10 måneder. Jeg har faktisk ikke været særlig aktiv på sociale netværk indtil det sidste års tid. Men jeg er fuldstændig overvældet over den store respons, som vi har fået på nettet," siger han.  

På trods af sit handicap har Vujicic et travlt rejseprogram med sine motiverende foredrag. Han har netop besøgt Ungarn og rejste videre til Mexico efter sit korte ophold i Danmark. Til efteråret kommer en stor rundrejse i Asien.

Selvom Vujicic kan nå mange flere på nettet, lægger han alligevel vægt på den personlige kontakt.

"Alle har jo set den YouTube-video, men jeg vil ikke have, at folk kun skal kende mig som en fire minutters video på nettet. Vores mål i de næste fem år er at nå ud til 1,5 milliarder mennesker. Det skal ske gennem mange forskellige kanaler - ikke kun YouTube og Facebook," siger den travle foredrags-holder.
 
De 3.000 fremmødte i Farum Arena fik blandt andet vist en kortfilm, "The Butterfly Effect", hvor Vujicic spiller en cirkus-artist på udkig efter et nyt liv. I den virkelige verden har australieren også netop startet et nyt liv som nybagt far - og han bruger sin iPhone og nettet til at holde kontakten med familien på farten.

"Jeg burde ikke sige det, for det er jo gratis reklame for dem - men jeg elsker virkelig min iPhone," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere