Artikel top billede

Han har ingen arme og ben: Superstjerne på Facebook og YouTube

Trods sit handicap er Nick Vujicic meget aktiv på sociale netværk: Jeg kan skrive 42 ord i minuttet med tæerne, siger han. Vi mødte ham i Farum Arena.

"Det er så koldt her, at jeg ikke kan føle mine hænder". Den serbisk-australske Nick Vujicic brugte humor til at tryllebinde sit publikum mandag aften i Farum Arena. Ligesom Justin Bieber - der landede i København et par dage inden - er den 30-årige Vujicic et fænomen på nettets sociale netværk. Men han er hverken kendt for at synge eller danse - selv om han har forsøgt sig med sin egen musikvideo.

Den stærkt handicappede Nick Vujicic rejser verden rundt med et simpelt budskab, som han kalder "life without limit". Et budskab om, at livet er fyldt med muligheder og ikke begrænsninger. Han er født med den yderst sjældne tilstand tetra-amelia, som betyder, at han hverken har arme eller ben. Men han har en lille fod med to tæer, og den bliver brugt flittigt til at betjene hans computer og smartphone.

"Jeg skriver 42 ord i minuttet - 52, hvis jeg får rigeligt med kaffe," siger en storsmilende Nick Vujicic, som ComON møder lige inden hans foredrag i den propfyldte stadionhal.

Fænomen på nettet

Tallene taler et tydeligt sprog. Hans videoer er set mere end 100 millioner gange på YouTube. Han har næsten en million fans på Facebook, og der er 170.000, som følger ham på Twitter. Vujicic er et fænomen på nettet.

"Det er ikke noget, som jeg selv har planlagt. Det startede helt tilbage i 2006, hvor nogen fik fat i min dvd og lavede et sammenklip på fire minutter, som blev lagt ud på YouTube. Den video er set 35 millioner gange nu. Jeg anede slet ikke noget om det, før den ramte 14 millioner visninger. De fleste af YouTube-videoerne kommer fra forskellige fans og ikke fra mig selv," siger han.
    
Det er hans aktive livsstil, der har gjort australieren til en stjerne på YouTube; i de mange videoer kan man følge, hvordan han svømmer, fisker, spiller golf, surfer eller springer i faldskærm.

Mange af videoerne rammer en humoristisk tone. En af dem viser, hvordan Vujicic tager imod passagerer på et American Airlines-fly - klædt ud som pilot. Han gør grin med den "nye teknologi", som har gjort det muligt for en handicappet mand at fungere som pilot, og afslører først til sidst, at det hele er et fupnummer.

Lukkede fan-sider

Den store udfordring for Vujicic har været at få kontrol med de mange fan-sider og alt det materiale om ham, som bliver lagt ud på nettet.

"På et tidspunkt havde jeg omkring 500 fansider på Facebook. Så vi ringede til Facebook og fik dem alle lukket og smeltet sammen til én officiel side i løbet af de sidste 10 måneder. Jeg har faktisk ikke været særlig aktiv på sociale netværk indtil det sidste års tid. Men jeg er fuldstændig overvældet over den store respons, som vi har fået på nettet," siger han.  

På trods af sit handicap har Vujicic et travlt rejseprogram med sine motiverende foredrag. Han har netop besøgt Ungarn og rejste videre til Mexico efter sit korte ophold i Danmark. Til efteråret kommer en stor rundrejse i Asien.

Selvom Vujicic kan nå mange flere på nettet, lægger han alligevel vægt på den personlige kontakt.

"Alle har jo set den YouTube-video, men jeg vil ikke have, at folk kun skal kende mig som en fire minutters video på nettet. Vores mål i de næste fem år er at nå ud til 1,5 milliarder mennesker. Det skal ske gennem mange forskellige kanaler - ikke kun YouTube og Facebook," siger den travle foredrags-holder.
 
De 3.000 fremmødte i Farum Arena fik blandt andet vist en kortfilm, "The Butterfly Effect", hvor Vujicic spiller en cirkus-artist på udkig efter et nyt liv. I den virkelige verden har australieren også netop startet et nyt liv som nybagt far - og han bruger sin iPhone og nettet til at holde kontakten med familien på farten.

"Jeg burde ikke sige det, for det er jo gratis reklame for dem - men jeg elsker virkelig min iPhone," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.