Artikel top billede

Opkøb boostede distributørs omsætning med 100 millioner

Her er en mand, som er glad: Rekordomsætning og forbedret resultat for 11. år i træk.

11 års forbedringer

46,8 millioner kroner. Så stort er EET's ordinære overskud før skat i 2012. Det kommer på basis af en rekordomsætning på 1,4 milliarder danske kroner. Koncerndirektør John Thomas er tilfreds med resultatet.

"Det kan vi godt være bekendt. Især, fordi det er et hårdt marked i øjeblikket, hvor vi må kæmpe om hver en tomme," siger han.

EET's store opkøb i 2012, reservedelsdistributøren Europarts, bidrog til omsætningen med godt 100 millioner kroner, fortæller koncerndirektør John Thomas. De sidste 100 millioner kroner, som 2012-omsætningen er større end 2011-omsætningen (1,2 mia. kr., red), kommer fra organisk vækst.

"Det er nogenlunde på line med, hvad vi forventede, da vi købte Europarts," siger John Thomas, som fortæller, at han er stolt over, at EET kan vokse med 8-9 procent i det hårde marked.


Koncerndirektør John Thomas fortæller, at EET for 11. år i træk har forbedret det primære driftsresultat (EBITA). Sidste år var det på 105 millioner kroner. I år endte det på 108,3 millioner kroner.


Det primære driftsresultat fylder meget hos John Thomas, og det skyldes, at EET gennem de sidste mange år har været ejet af en kapitalfond. I øjeblikket er det den Ikea-finansierede kapitalfond Alipes, som ejer EET. Tidligere har EET været ejet af Capidea og CVC.

Fordi kapitalfonde meget ofte lader deres selskaber belåne i varieret grad, er driftsresultatet nemmere at bruge, når man skal vurdere, hvordan forretningen rent faktisk kører.

"Jeg synes, det viser noget om stabilitet, når man kan forbedre driftsresultatet 11 år i træk. Vi har forstået at udvikle os med markedet," siger John Thomas.

Vil tjene 150 millioner om tre år

Han erkender, at det han kalder EBITA-ratioen, som er forholdet mellem omsætning og det primære driftsresultat, ikke er så god i 2012, som den var i 2011. Hvis det havde været tilfældet, ville det primære driftsresultat være endt på 123 millioner kroner i stedet for 108,3 millioner kroner.

"Vi har haft en del omkostninger i forbindelsen med købet og integrationen af Europarts i år. Det kommer vi nok også til at have de næste par år," siger John Thomas.

Læs mere: EET's opkøb gennem tiderne

Det betyder dog ikke, at John Thomas slækker på forventningerne til de næste par år, hvor han lægger op til fortsat vækst.

"Vi kommer til at fortsætte med at lave to til tre opkøb om året. Jeg har et mål om, at vi i 2015 når op på et primært driftsresultat på 150 millioner kroner - det vil nok svare til en omsætning på mellem 1,8 og 2 milliarder kroner," lyder det fra John Thomas.

Mulighederne i Østeuropa er en del af brændstoffet bag John Thomas forhåbninger. Han tror på, at EET kan hente stor vækst her.

"Der er masser af geografier, der ikke udviklet på det niveau, vi har i Nordeuropa. Først nu er vi større i Europa end i Norden. Men ser vi på, hvordan vi dækker i Norden, burde vi være 10 gange større. Derfor skal vi arbejde koncentreret med at få en fair marketshare i for eksempel Rusland, Polen og Ukraine," siger John Thomas.

Læs mere: 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital