Artikel top billede

Ny supertynd e-læser koster seks gange mere end lovet

Det skulle være verdens mindste og billigste e-læser. Men prisen for den nye Beagle er noget højere end ventet.

Tyske Txtr har udviklet en ny e-læser, som skulle være både mindre og billigere end alle andre lignende apparater på markedet. Den lille Beagle blev annonceret sidste efterår, og den skulle sælges for blot 10 euro eller omkring 75 kroner. Nu kan Beagle endelig købes i de første lande - men prisen er noget højere end det, der blev lovet sidste år. Den er landet på 60 euro eller omkring 450 kroner.

Beagle har ingen fysiske stik, og den har en tykkelse på blot fem millimeter på det tyndeste sted. Der er end ikke et stik til et strømkabel - energien kommer fra AAA-batterier, som sættes i den buede bund.

Beagle har en fem-tommers skærm med en opløsning på 800 x 600 billedpunkter. Det er ikke meget i forhold til Kindle Paperwhite, hvor opløsningen er på 1.024 x 768, men så er vægten også kun på 128 gram med batterier. Tykkelsen er på mellem 4 og 1,4 millimeter.

Skærmen er ikke berøringsfølsom, men der er tre knapper på bunden af enheden, der bruges til at bladre i bøgerne. Der er heller ingen baggrunds-belysning.

Enheden kan modtage e-bøger trådløst fra en Android-smartphone over Bluetooth. Her skal man så installere Txtr-applikationen til Android, der bruges til at hente nye bøger. Det betyder også, at Beagle understøtter de fleste formater for e-bøger, som ePub og PDF. En app til iOS skulle være på vej.

Det tyske firma har indbygget 4 GB Flash-hukommelse i enheden og fortæller, at batterierne kun skal skiftes én gang om året - hvis man læser 12-15 e-bøger om året. Man kan selv skifte bagpladen, der fås i fire forskellige farver.

Txtr har også en dansk butik med e-bøger, men indtil videre er Beagle ikke lanceret på det danske marked. I Tyskland sælges Beagle for 60 euro sammen med et 10 euro gavekort til e-bøger, og den skal også tilbydes som en del af et mobilabonnement fremover.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere