Artikel top billede

Hvilke danske forhandlere får lov at sælge Surface Pro? Microsoft er tavs

Indenfor den næste måned kommer business-udgaven af Microsofts tablet-pc ud i butikkerne. Spørgsmålet er bare: Hvilke butikker?

Microsoft holder kortene tæt til kroppen, når det gælder en præcis dato for lanceringen af Surface Pro i Danmark. I sidste uge kom det frem, at Microsoft inden udgangen af maj måned vil lancere sin nye erhvervs-tablet, Surface Pro, i en stribe europæiske lande - herunder Danmark.

Men en ting er usikkerheden om lanceringsdatoen. En anden ting er, hvilke forhandlere Microsoft vil satse på, som skal gøre Surface Pro til en succes hos erhvervskunderne.

Hos Microsoft Danmark ønsker man ikke at give flere detaljer om hverken lancering eller salgsstrategi.

"Nu har vi foreløbig annonceret, at Surface Pro kommer til Danmark inden udgangen af maj. Det er, hvad vi kan sige indtil videre," lyder det kortfattet fra Microsofts kommunikationsdirektør Anders Adelhorst.

Da Microsoft i februar i år lancerede Surface-fætteren RT på det danske markeds valgte man at satse på salg gennem store retailkæder som Expert, Elgiganten og Fona. Og noget tyder på, at Microsoft lige nu overvejer om man også skal satse på retailforhandlere til at sælge Surface Pro.

For ifølge Channelworlds oplysninger er det chefen for Microsofts retaildivision, Claus Due, der har ansvaret for Surface Pro. Det er ham, der står for dialogen med de distributører og forhandlere, som lige nu løber Microsoft på dørene med spørgsmål om Surface Pro-lanceringen. Men også overfor it-kanalen er Microsoft karrig med oplysninger.

Hos landets største it-distributør Also, siger nordisk direktør Torben Qvist:

"På nuværende tidspunkt er distributørerne ikke informeret om, at vi bliver involveret i Surface-distributionen. Derfor har jeg heller ikke nogen dato for den danske lancering," siger Torben Qvist, som tydeligvis ikke har glemt, at Microsoft i februar valgte at gå direkte til de store retailkæder, ved lanceringen af Surface RT.

"Man har jo valgt at gå direkte til retailere med den første Surface. Det kan godt være det bliver anderledes med Pro, men med den viden vi har i dag, bliver vi ikke involveret," siger han.

I forhandlerfællesskabet CBC har direktør Peder Hvejsel heller ikke fået nogen melding fra Microsoft.

"Vi har spurgt Microsoft, men har ikke fået svar, så der er ingen afklaring. Men vi er da stadigvæk temmelig interesserede i at vores forhandlere kan få adgang til at sælge Surface Pro. Jeg mener så absolut, at Microsoft bør gå via forhandlerkanalen med Pro-modellen, ligesom vi burde have været med på RT-modellen. Det er jo her SMB-kunderne handler," siger Peder Hvejsel.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere