Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Hvilke danske forhandlere får lov at sælge Surface Pro? Microsoft er tavs

Indenfor den næste måned kommer business-udgaven af Microsofts tablet-pc ud i butikkerne. Spørgsmålet er bare: Hvilke butikker?

Microsoft holder kortene tæt til kroppen, når det gælder en præcis dato for lanceringen af Surface Pro i Danmark. I sidste uge kom det frem, at Microsoft inden udgangen af maj måned vil lancere sin nye erhvervs-tablet, Surface Pro, i en stribe europæiske lande - herunder Danmark.

Men en ting er usikkerheden om lanceringsdatoen. En anden ting er, hvilke forhandlere Microsoft vil satse på, som skal gøre Surface Pro til en succes hos erhvervskunderne.

Hos Microsoft Danmark ønsker man ikke at give flere detaljer om hverken lancering eller salgsstrategi.

"Nu har vi foreløbig annonceret, at Surface Pro kommer til Danmark inden udgangen af maj. Det er, hvad vi kan sige indtil videre," lyder det kortfattet fra Microsofts kommunikationsdirektør Anders Adelhorst.

Da Microsoft i februar i år lancerede Surface-fætteren RT på det danske markeds valgte man at satse på salg gennem store retailkæder som Expert, Elgiganten og Fona. Og noget tyder på, at Microsoft lige nu overvejer om man også skal satse på retailforhandlere til at sælge Surface Pro.

For ifølge Channelworlds oplysninger er det chefen for Microsofts retaildivision, Claus Due, der har ansvaret for Surface Pro. Det er ham, der står for dialogen med de distributører og forhandlere, som lige nu løber Microsoft på dørene med spørgsmål om Surface Pro-lanceringen. Men også overfor it-kanalen er Microsoft karrig med oplysninger.

Hos landets største it-distributør Also, siger nordisk direktør Torben Qvist:

"På nuværende tidspunkt er distributørerne ikke informeret om, at vi bliver involveret i Surface-distributionen. Derfor har jeg heller ikke nogen dato for den danske lancering," siger Torben Qvist, som tydeligvis ikke har glemt, at Microsoft i februar valgte at gå direkte til de store retailkæder, ved lanceringen af Surface RT.

"Man har jo valgt at gå direkte til retailere med den første Surface. Det kan godt være det bliver anderledes med Pro, men med den viden vi har i dag, bliver vi ikke involveret," siger han.

I forhandlerfællesskabet CBC har direktør Peder Hvejsel heller ikke fået nogen melding fra Microsoft.

"Vi har spurgt Microsoft, men har ikke fået svar, så der er ingen afklaring. Men vi er da stadigvæk temmelig interesserede i at vores forhandlere kan få adgang til at sælge Surface Pro. Jeg mener så absolut, at Microsoft bør gå via forhandlerkanalen med Pro-modellen, ligesom vi burde have været med på RT-modellen. Det er jo her SMB-kunderne handler," siger Peder Hvejsel.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.