Artikel top billede

Har Mozilla stjålet browser-ideer hos norske Opera?

Norske Opera kræver millioner af sin tidligere chefudvikler, som anklages for at have lækket hemmeligheder til rivalen Mozilla.

Det lille norske browser-firma Opera har sagsøgt den tidligere chefudvikler for sin desktop-browser og forlanger en erstatning på hele 20 millioner norske kroner. Opera mener at den forhenværende medarbejder Trond Werner Hansen har delt firmaets forretnings-hemmeligheder med konkurrenten Mozilla, der står bag Firefox-browseren.

Hansen var ansat hos Opera fra 1999 til 2006 og fungerede senere som rådgiver for firmaet. Han har blandt andet udviklet koncepter som tabbed-browsing, integreret søgning og speed dial.

Senere har Hansen også fungeret som konsulent for Mozilla, hvor han har udviklet en browser-prototype til iPad med kodenavnet "Junior".

Ifølge The Next Web bruger Opera blandt andet denne video som bevismateriale.

Her taler Hansen om Junior-projektet, men videoen viser også en række nye ideer, som ligner funktioner der er under udvikling hos Opera.

Det norske firma har bekræftet sagen, men vil ikke afsløre detaljer. Hansen fortæller om sagen i sin egen blog og afviser anklagerne.

Hansen fortæller at han tidligere har informeret Opera om sine planer for at bidrage til et open source-projekt som Firefox og det norske firma har ikke haft indvendinger.

Han er nu bosat i USA, hvor han nu forsøger sig som musiker og galleri-ejer, men sagsanlægget har tvunget ham til at vende tilbage til Norge for at forsvare sig.

Ifølge de seneste tal fra StatCounter har Opera-browseren en meget beskeden markedsandel på lidt over 1 procent, mens Firefox ligger på 20 pct. og Chrome nærmer sig 40 pct.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.