Artikel top billede

Københavnske betjente fangede tyve-bande med Find My iPhone

Politiet opfordrer flere til at aktivere sikkerhedsindstillinger på deres telefoner.

Mandag aften valgte telefontyve at stjæle den helt forkerte telefon. Tyveriet førte nemlig til, at fem blev anholdt, og tyvekoster fra mange flere tyverier blev fundet.

Takket være en kvik ejer og Find My iPhone-app'en.

Straks efter at telefonen blev stjålet på Tomsgårdsvej, kontaktede ejeren af telefonen politiet på Bellahøj og gav ordensmagten adgang til sin iCloud-konto, hvor man kunne se telefonens bevægelser. 

Betjente fik mistanke til to personer på grund af telefonens geografiske placering og løb efter dem til en lejlighed på Rentemestervej.

Det gør vi tit - med succes
Politiet har omfavnet telefonernes sikkerheds-program som et værktøj i det daglige arbejde.

"Der er selvfølgelig nogle kriterier for, hvornår vi vil bruge det (Find My iPhone, red.). Men det bliver mere og mere anvendt. Det er langt fra altid, at folk har aktiveret det, men hvis det er, så reagerer vi på det - og vi har også flere gange anholdt på baggrund af det," siger John Hansen, vagtchef på Bellahøj Station.

I lejligheden på Rentemestervej i Københavns nordvest-kvarter mødte politiet seks personer. En nåede at stikke af, men fem andre blev anholdt. I lejligheden lå den senest stjålne smartphone fra Apple plus 13 andre mobiltelefoner og to computere.

De fem blev sigtet for tyveri eller hæleri for ikke under 50.000 kroner.

Aktivér det - så skal vi nok rykke ud

Flere kriminelle er blevet opmærksomme på, at de skal tage sig i agt for iPhone og andre telefoners tyverisikringer.

"Men vi vil alligevel gerne opfordre folk til at installere sikkerhedsprogrammerne på deres dyre telefoner og sørge for, at de er aktiveret, så vi har en mulighed for at tracke tyvene. Hvis muligheden er der, vil vi også bruge den," siger John Hansen.

Hvis du vil beskytte en Android-telefon, kan du kigge på disse tre apps. Til iPhone findes der ud over Find My iPhone programmet Hidden. Se 20 forskellige sikkerheds-apps til begge platforme her.

LÆS OGSÅ:

Tag røven på din telefontyv - Sådan finder du din iPhone

Hvordan finder jeg denne iPhones glemsomme ejer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.