Artikel top billede

Københavnske betjente fangede tyve-bande med Find My iPhone

Politiet opfordrer flere til at aktivere sikkerhedsindstillinger på deres telefoner.

Mandag aften valgte telefontyve at stjæle den helt forkerte telefon. Tyveriet førte nemlig til, at fem blev anholdt, og tyvekoster fra mange flere tyverier blev fundet.

Takket være en kvik ejer og Find My iPhone-app'en.

Straks efter at telefonen blev stjålet på Tomsgårdsvej, kontaktede ejeren af telefonen politiet på Bellahøj og gav ordensmagten adgang til sin iCloud-konto, hvor man kunne se telefonens bevægelser. 

Betjente fik mistanke til to personer på grund af telefonens geografiske placering og løb efter dem til en lejlighed på Rentemestervej.

Det gør vi tit - med succes
Politiet har omfavnet telefonernes sikkerheds-program som et værktøj i det daglige arbejde.

"Der er selvfølgelig nogle kriterier for, hvornår vi vil bruge det (Find My iPhone, red.). Men det bliver mere og mere anvendt. Det er langt fra altid, at folk har aktiveret det, men hvis det er, så reagerer vi på det - og vi har også flere gange anholdt på baggrund af det," siger John Hansen, vagtchef på Bellahøj Station.

I lejligheden på Rentemestervej i Københavns nordvest-kvarter mødte politiet seks personer. En nåede at stikke af, men fem andre blev anholdt. I lejligheden lå den senest stjålne smartphone fra Apple plus 13 andre mobiltelefoner og to computere.

De fem blev sigtet for tyveri eller hæleri for ikke under 50.000 kroner.

Aktivér det - så skal vi nok rykke ud

Flere kriminelle er blevet opmærksomme på, at de skal tage sig i agt for iPhone og andre telefoners tyverisikringer.

"Men vi vil alligevel gerne opfordre folk til at installere sikkerhedsprogrammerne på deres dyre telefoner og sørge for, at de er aktiveret, så vi har en mulighed for at tracke tyvene. Hvis muligheden er der, vil vi også bruge den," siger John Hansen.

Hvis du vil beskytte en Android-telefon, kan du kigge på disse tre apps. Til iPhone findes der ud over Find My iPhone programmet Hidden. Se 20 forskellige sikkerheds-apps til begge platforme her.

LÆS OGSÅ:

Tag røven på din telefontyv - Sådan finder du din iPhone

Hvordan finder jeg denne iPhones glemsomme ejer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere