Artikel top billede

Jysk skole sender lærere og forældre på Facebook-skole - med eleverne som undervisere

"Hvis I kan få de her skeptiske midaldrende personer til at forstå Facebook, så vanker der kontant bonus".

Normalt er det de unge mennesker, der sidder på skolebænken - og de ældre der underviser på Rydhave Slot Ungdomsskole. Men når det kommer til Facebook, er det omvendt.

I et humoristisk jobopslag på Facebook leder skolen efter elever, der på et internt kursus vil undervise skolelærere og forældre:

"Deltagerne er alle voksne med stor skepsis overfor Facebook, eller voksne der blot ikke har haft tid/lyst til at sætte sig ind i emnet".

Det er den nu overståede nationale lockout mod skolelærerne, der har fået forstander Ole Conrad Kondrup til at indse, at hans personale og ikke mindst elevernes forældre kunne nyde godt af et Facebook-kursus.

Lockout lærer forstander at tænke ud af boksen

Under lockouten fik det administrative personale travlt med at holde elever og forældre opdateret - når de ikke dagligt var på skolen.

"Vi fik faktisk nogle klager fra forældre, der ikke kunne forstå, at de tit fik oplysninger senere end eleverne," forklarer Ole Conrad Kondrup, skoleleder på Rydhave Slot Ungdomsskole, der ligger mellem Struer og Skive.

Det skyldes, at forældrene typisk får information fra skolen via hjemmesiden eller nyhedsbreve, selv om skolen også er ganske aktiv på Facebook. Her er det til gengæld primært eleverne, der lytter med.

"Unge mennesker har bare en mere fordomsfri måde at bruge ny teknologi på. Hvor der - uden at generalisere - er en større skepsis, jo ældre man bliver," siger Ole Conrad Kondrup, der nu vil have udvalgte elever til at undervise i Facebook.

"Vi vil bruge Facebook, fordi det er hurtigt og ekstremt udbredt. Vi kan ramme mange. Og det er gratis. Næsten hele personalet og alle elever har smartphones. Så der er mulighed for lynhurtigt at komme i kontakt med dem. Hvis vi bruger nyhedsbrevet eller opdaterer hjemmesiden, er der altid et teknisk lag, som lige gør kommunikationen langsommere," siger Ole Conrad Kondrup.

Der bliver dog ikke tale om at droppe nyhedsbreve eller opdateringer på skolens hjemmeside til fordel for Facebook.

Vi udbetaler bonus - hvis de klarer den!

De unge, der får jobbet, får løn for jobbet. 75 kroner i timen.

Med en slet skjult reference til en af de varme kartofler i den overståede lockout bliver de unge Facebook-undervisere naturligvis betalt for deres forberedelsestid. De skal undervise i fire. Og forberede sig i fire.

Underviserne skal selv udforme et forløb og en eksamen. Hvis alle voksenelever består, udbetales der 100 kroner i bonus.

Rydhaves Slots Ungdomsskole har inviteret andre skoler i området til også at sende deres personale og forældre i Facebookskolen. Der er i første omgang tale om et frivilligt eksperiment for lærere og personale.

LÆS OGSÅ:

Far til datter: Jeg betaler dig hvis du skriver fra Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.