Artikel top billede

Foto: Holger Motzkau/Wikipedia - cc-by-sa-3.0

Hurtigt internet i huset redder (måske) dit ægteskab

Internettet kan have en gavnlig effekt på antallet af ægteskaber, antyder undersøgelse.

"Du sidder for meget ved den computerskærm".

En sætning der er blevet sagt i mange forhold eller ægteskaber. Men måske skal ægtefolk slet ikke bebrejde internettet. Men takke det.

Det indtryk kunne man få af at læse denne rapport, der kigger på sammenhængen mellem ægteskaber og udbredelsen af internet.

Ophavsmanden Andriana Bellou mener at have fundet en sammenhæng mellem udbredelsen af bredbånd og antallet af ægteskaber. Hun kan i sine tal se, at antallet af bryllupper for folk i 20'erne stiger markant i de områder, der får adgang til bredbånd - og hun mener derfor, at der må være en sammenhæng mellem gifte-trangen og adgangen til hurtigt internet.

Dataindsamlingen er udelukkende lavet i USA og strækker sig kun tilbage til 1990'erne.

Er der en sammenhæng?

Men kan man konkludere, at internettet bringer en bølge af bryllupper med sig?

Hun kan påvise tendensen i flere aldersgrupper og etniske opdelinger. En af hendes teser er, at internettet også bringer for eksempel bedre muligheder for dating med sig. Men det er et tveægget sværd, skriver hun selv i en fodnote:

"Man kan forestille sig, at når folk får bedre mulighed for at søge efter deres udkårne, så vil det føre til mere stabile og længereværende forhold. På den anden side, hvis det bliver nemmere at møde mennesker, så kan en skilsmisse pludselig virke mindre drastisk og dyr, hvilket kan føre til, at folk får den opfattelse, at det ikke længere er så vigtigt, om man finder den eneste ene - første gang. I det sidste tilfælde kunne man forvente et stigende antal af ægteskaber, men også en højere risiko for mange skilsmisser," skriver hun.

Læs mere på The Atlantic.

LÆS OGSÅ:

Facebook indblandet i hver tredje skilsmisse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.