Artikel top billede

Foto: Holger Motzkau/Wikipedia - cc-by-sa-3.0

Hurtigt internet i huset redder (måske) dit ægteskab

Internettet kan have en gavnlig effekt på antallet af ægteskaber, antyder undersøgelse.

"Du sidder for meget ved den computerskærm".

En sætning der er blevet sagt i mange forhold eller ægteskaber. Men måske skal ægtefolk slet ikke bebrejde internettet. Men takke det.

Det indtryk kunne man få af at læse denne rapport, der kigger på sammenhængen mellem ægteskaber og udbredelsen af internet.

Ophavsmanden Andriana Bellou mener at have fundet en sammenhæng mellem udbredelsen af bredbånd og antallet af ægteskaber. Hun kan i sine tal se, at antallet af bryllupper for folk i 20'erne stiger markant i de områder, der får adgang til bredbånd - og hun mener derfor, at der må være en sammenhæng mellem gifte-trangen og adgangen til hurtigt internet.

Dataindsamlingen er udelukkende lavet i USA og strækker sig kun tilbage til 1990'erne.

Er der en sammenhæng?

Men kan man konkludere, at internettet bringer en bølge af bryllupper med sig?

Hun kan påvise tendensen i flere aldersgrupper og etniske opdelinger. En af hendes teser er, at internettet også bringer for eksempel bedre muligheder for dating med sig. Men det er et tveægget sværd, skriver hun selv i en fodnote:

"Man kan forestille sig, at når folk får bedre mulighed for at søge efter deres udkårne, så vil det føre til mere stabile og længereværende forhold. På den anden side, hvis det bliver nemmere at møde mennesker, så kan en skilsmisse pludselig virke mindre drastisk og dyr, hvilket kan føre til, at folk får den opfattelse, at det ikke længere er så vigtigt, om man finder den eneste ene - første gang. I det sidste tilfælde kunne man forvente et stigende antal af ægteskaber, men også en højere risiko for mange skilsmisser," skriver hun.

Læs mere på The Atlantic.

LÆS OGSÅ:

Facebook indblandet i hver tredje skilsmisse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere