Artikel top billede

Nu skal vennerne hjælpe med at beskytte dit Facebook-kodeord

Nu skal dine nærmeste venner hjælpe med at få din konto tilbage, hvis du har glemt kodeordet.

Facebook har indført en ny funktion, kaldet "Betroede kontakter", hvor du kan udpege personer, der kan hjælpe dig, hvis du har problemer med at komme ind på din Facebook-konto. Det kan f.eks. være, hvis du har aktiveret login-godkendelser og mistet din telefon eller glemt din Facebook-adgangskode og ikke kan komme ind på din mailkonto for at ændre koden.

Du kan nu vælge 3-5 venner i sikkerhedsindstillingerne på Facebook, der skal fungere som betroede kontakter. De modtager så en kode, som du kan bruge til at låse op for din konto. Du skal bruge mindst tre koder for at få adgang igen - derfor er det nødvendigt at udpege mindst tre betroede kontakter.

Disse personer kan heller ikke selv få adgang til din konto blot med den sikkerhedskode, der bliver sendt til dem. Det kræver altså tre koder.

Facebook har tidligere haft en lignende funktion (med navnet Trusted Friends), hvor man kunne vælge de venner, der skulle modtage koden, hvis man havde problemer med at komme ind på kontoen. Med den nye funktion kan man udpege de betroede kontakter, allerede inden ulykken er sket.

Du bør kun vælge personer, som du stoler så meget på, at du er parat til at give dem en kopi af nøglen til dit hus, lyder anbefalingen fra Facebook. Hvis du bliver låst ude, bør du ringe til dem, så de er klar over at det er dig og ikke en anden person, der prøver at få adgang til din konto.

Du kan selvfølgelig stadig nøjes med at bruge de sædvanlige sikkerheds-spørgsmål til at styre adgang til din konto.

Læs mere om den nye funktion i Facebooks egen blog. Det ser ud til, at funktionen endnu ikke er aktiveret for alle brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere