Artikel top billede

Nu skal vennerne hjælpe med at beskytte dit Facebook-kodeord

Nu skal dine nærmeste venner hjælpe med at få din konto tilbage, hvis du har glemt kodeordet.

Facebook har indført en ny funktion, kaldet "Betroede kontakter", hvor du kan udpege personer, der kan hjælpe dig, hvis du har problemer med at komme ind på din Facebook-konto. Det kan f.eks. være, hvis du har aktiveret login-godkendelser og mistet din telefon eller glemt din Facebook-adgangskode og ikke kan komme ind på din mailkonto for at ændre koden.

Du kan nu vælge 3-5 venner i sikkerhedsindstillingerne på Facebook, der skal fungere som betroede kontakter. De modtager så en kode, som du kan bruge til at låse op for din konto. Du skal bruge mindst tre koder for at få adgang igen - derfor er det nødvendigt at udpege mindst tre betroede kontakter.

Disse personer kan heller ikke selv få adgang til din konto blot med den sikkerhedskode, der bliver sendt til dem. Det kræver altså tre koder.

Facebook har tidligere haft en lignende funktion (med navnet Trusted Friends), hvor man kunne vælge de venner, der skulle modtage koden, hvis man havde problemer med at komme ind på kontoen. Med den nye funktion kan man udpege de betroede kontakter, allerede inden ulykken er sket.

Du bør kun vælge personer, som du stoler så meget på, at du er parat til at give dem en kopi af nøglen til dit hus, lyder anbefalingen fra Facebook. Hvis du bliver låst ude, bør du ringe til dem, så de er klar over at det er dig og ikke en anden person, der prøver at få adgang til din konto.

Du kan selvfølgelig stadig nøjes med at bruge de sædvanlige sikkerheds-spørgsmål til at styre adgang til din konto.

Læs mere om den nye funktion i Facebooks egen blog. Det ser ud til, at funktionen endnu ikke er aktiveret for alle brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.