Artikel top billede

Nu er kløerne fremme i internet-kattekrig

Så er der lagt op til kattekrig mellem to små YouTube-filmmagere og giganten Warner Brothers.

Det er en kendt sag, at billeder og videoer af nuttede kæledyr og specielt katte er blandt det mest populære indhold på nettet. Nu har skaberne bag to af de mest populære internet-memes - Keyboard Cat og Nyan Cat - sagsøgt den amerikanske underholdnings-gigant Warner Brothers. Det melder Ars Technica.

De mener, at datterselskabet WB Games har brugt deres populære kattefigurer i spillet Scribblenauts Unlimited uden tilladelse og uden at betale licens.

Keyboard Cat er en YouTube-video, der blev uploadet helt tilbage i 2007. Den viser - som navnet antyder - en kat, der spiller musik på et keyboard. Nyan Cat er en ekstremt irriterende video, der var blandt de 10 mest sete videoer på YouTube i 2011.

Det er en "figur med et katteansigt", der flyver hen over skærmen og efterlader "en skinnende regnbue", som det hedder i klagen.

Keyboard Cat er set mere end 30 millioner gange på YouTube, mens Nyan Cat har næsten 100 millioner visninger.

Både Charly Schmidt og Chris Torres, der står bag de to figurer, har registreret dem som et varemærke for at beskytte deres rettigheder.

Nu er de gået sammen om at sagsøge Warner Brothers og spilfirmaet 5th Cell, og de forlanger en erstatning i ukendt størrelse.

Begge siger til Mashable, at de har forsøgt at indgå et forlig med underholdnings-giganten, men de er blevet afvist hver gang.

Schmidt har allerede sagsøgt og vundet over et T-shirt-firma, der brugte Keyboard Cat på sine produkter.

Schmidt og Torres har gjort internet-kattene til deres levebrød. Schmidt tjener blandt andet penge på at stille sin katte-figur til rådighed for reklamefilm. Nyan Cat blev kåret som "Meme of the Year" under Webby Awards i 2012 og har nu også sit eget spil, Nyan Cat Adventure.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?