Artikel top billede

Nu er kløerne fremme i internet-kattekrig

Så er der lagt op til kattekrig mellem to små YouTube-filmmagere og giganten Warner Brothers.

Det er en kendt sag, at billeder og videoer af nuttede kæledyr og specielt katte er blandt det mest populære indhold på nettet. Nu har skaberne bag to af de mest populære internet-memes - Keyboard Cat og Nyan Cat - sagsøgt den amerikanske underholdnings-gigant Warner Brothers. Det melder Ars Technica.

De mener, at datterselskabet WB Games har brugt deres populære kattefigurer i spillet Scribblenauts Unlimited uden tilladelse og uden at betale licens.

Keyboard Cat er en YouTube-video, der blev uploadet helt tilbage i 2007. Den viser - som navnet antyder - en kat, der spiller musik på et keyboard. Nyan Cat er en ekstremt irriterende video, der var blandt de 10 mest sete videoer på YouTube i 2011.

Det er en "figur med et katteansigt", der flyver hen over skærmen og efterlader "en skinnende regnbue", som det hedder i klagen.

Keyboard Cat er set mere end 30 millioner gange på YouTube, mens Nyan Cat har næsten 100 millioner visninger.

Både Charly Schmidt og Chris Torres, der står bag de to figurer, har registreret dem som et varemærke for at beskytte deres rettigheder.

Nu er de gået sammen om at sagsøge Warner Brothers og spilfirmaet 5th Cell, og de forlanger en erstatning i ukendt størrelse.

Begge siger til Mashable, at de har forsøgt at indgå et forlig med underholdnings-giganten, men de er blevet afvist hver gang.

Schmidt har allerede sagsøgt og vundet over et T-shirt-firma, der brugte Keyboard Cat på sine produkter.

Schmidt og Torres har gjort internet-kattene til deres levebrød. Schmidt tjener blandt andet penge på at stille sin katte-figur til rådighed for reklamefilm. Nyan Cat blev kåret som "Meme of the Year" under Webby Awards i 2012 og har nu også sit eget spil, Nyan Cat Adventure.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.