Artikel top billede

Send eller modtag småbeløb med ny dansk app

Danske Bank har lavet en løsning, der kan bruges af alle - også konkurrenternes kunder.

Så er det slut med at bøvle med betalingen, når du er på restaurant med vennerne.

Danske Bank har en app klar til både iPhones og Android-mobiler, der hurtigt kan flytte penge mellem privates bankkonti.

Og selv om app'en, MobilePay, er udviklet af Danske Bank, kan den bruges af alle - uanset hvilken bank de er kunde hos. Når først man er registreret, kræver det ikke andet end modtagerens sms for at sende et beløb til ham. Modtagere, der ikke er kunder hos Dansk Bank, vil dog typisk først modtage betalingen dagen efter.

Der er en daglig grænse på 1.000 kroner. Og grænsen per overførsel er 500 kroner. Beløbsgrænserne hæves muligvis allerede senere i år.

Og så er der alle konkurrenterne

Det er gratis at bruge Mobilepay i 2013. For de fleste Danske Bank-kunder vil løsningen fra begyndelsen af 2014 stadig være gratis. Der kan dog komme et gebyr på for andre brugere, oplyser Danske Bank.

Det afhænger af brugen og konkurrencesituationen til den tid.

Muligheden for små, hurtige mobilbetalinger er nemlig på vej til at blive et konkurrencepræget marked.

Stort set alle andre danske banker er blevet enige om en anden løsning. Den er dog først færdig senere på året.

Efter lidt startvanskeligheder er den svenskfødte tjeneste iZettle også i stand til at modtage Dankort-betalinger mellem private. Amerikanske Paypal og Square tilbyder lignende muligheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere