Artikel top billede

Send eller modtag småbeløb med ny dansk app

Danske Bank har lavet en løsning, der kan bruges af alle - også konkurrenternes kunder.

Så er det slut med at bøvle med betalingen, når du er på restaurant med vennerne.

Danske Bank har en app klar til både iPhones og Android-mobiler, der hurtigt kan flytte penge mellem privates bankkonti.

Og selv om app'en, MobilePay, er udviklet af Danske Bank, kan den bruges af alle - uanset hvilken bank de er kunde hos. Når først man er registreret, kræver det ikke andet end modtagerens sms for at sende et beløb til ham. Modtagere, der ikke er kunder hos Dansk Bank, vil dog typisk først modtage betalingen dagen efter.

Der er en daglig grænse på 1.000 kroner. Og grænsen per overførsel er 500 kroner. Beløbsgrænserne hæves muligvis allerede senere i år.

Og så er der alle konkurrenterne

Det er gratis at bruge Mobilepay i 2013. For de fleste Danske Bank-kunder vil løsningen fra begyndelsen af 2014 stadig være gratis. Der kan dog komme et gebyr på for andre brugere, oplyser Danske Bank.

Det afhænger af brugen og konkurrencesituationen til den tid.

Muligheden for små, hurtige mobilbetalinger er nemlig på vej til at blive et konkurrencepræget marked.

Stort set alle andre danske banker er blevet enige om en anden løsning. Den er dog først færdig senere på året.

Efter lidt startvanskeligheder er den svenskfødte tjeneste iZettle også i stand til at modtage Dankort-betalinger mellem private. Amerikanske Paypal og Square tilbyder lignende muligheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.