Artikel top billede

Ny robot er på størrelse med et insekt

Amerikanske forskere mener, at de har konstrueret verdens mindste flyvende robot.

De ville egentlig lære mere om insekters måde at flyve på. Nu har forskere som sidegevinst konstrueret deres eget robot-insekt.

De amerikanske forskere har bygget en lille "flue", der kun vejer en brøkdel af et gram, men som stadig har plads til de mange kræfter, der driver de elektroniske vinger og får dem til at bevæge sig 120 gange i sekundet

Forskerne på Harvard University hævder, at deres robot-flue er i stand til at bevæge sig som netop fluen - og lave de samme lynhurtige undvigelsesmanøvrer, som rigtige fluer laver, hvis man forsøger at slå ud efter dem. Det skriver BBC, der har video af den mikroskopiske robot.

Professor Kevin Ma fra Harvard University, der altså forsøgte at genskabe den måde, insekters muskler fungerer på, mener, at hans forskerteam har skabt verdens mindste flyvende robot.

Kan erstatte rigtige insekter
Men selv om fluen altså er et biprodukt af forskningen, kan forskerne sagtens forestille sig, at prototypen kommer i spil som et reelt produkt.

"Vi kunne forestille, at disse robotter kunne bruges til redningssituationer, hvor der for eksempel ligger mennesker skjult under sammenfaldne bygninger eller andre farlige omgivelser," siger Kevin Ma. Han forklarer, at robotterne kan snige sig gennem små passager, hvor redningspersonale aldrig ville kunne komme ind.

En anden situation kunne være at sende robotten ud for at finde kemikalier, som mennesker helst ikke vil i kontakt med.

Et rigtigt fremtidsscenarie kunne ifølge Kevin Ma være, at robotterne kan erstatte rigtige bier, så man kan sende en hær af elektroniske bier ud for at bestøve planter og marker.

Der mangler dog nogle års forskning for at få fluen ud i virkeligheden. Forskerne mangler nemlig at kunne skabe et batteri, der er så småt, at det kan bæres af de små vinger.

Det videnskabelige magasin Science har mere om robotten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere