Artikel top billede

Spilgigant: Slut med at betale til våbenfirmaer

Når du køber et skydespil, lander en del af dine penge hos våbenindustrien. Men nu skal det være slut.

Midt i en ophedet debat om våbenkontrol i USA forsøger spilgiganten Electronic Arts (EA) nu at lægge afstand til landets våbenindustri. EA har tidligere haft et meget tæt samarbejde med producenter af håndvåben. Det kulminerede i august 2012, da webstedet for EA's spil "Medal of Honor: Warfighter" linkede direkte til netbutikker, hvor spillerne kunne købe ægte våben.

Det gik så langt, at en af våbenproducenterne, SOG Knives, reklamerede med en Voodoo Hawk økse, der blev markedsført sammen med spillet. De omstridte links blev senere fjernet fra webstedet.

EA og andre spilfirmaer har indtil nu betalt licens til våbenproducenter som McMillan Group for at bruge deres våben i spil. Det skal give spillene et mere "autentisk" præg.

Nu varsler EA, at man ikke længere vil betale for at vise våben i spillene. Det betyder dog ikke, at EA ikke længere vil bruge de pågældende våben i sine spil eller anlægge en mere pacifistisk tone.

EA mener, at man har retten til at bruge de pågældende våben som et slags "citat fra virkeligheden" under de nuværende Fair Use-regler, og selskabet afviser, at beslutningen skulle have forbindelse til den aktuelle våbendebat.

"Vi fortæller en historie med én bestemt synsvinkel. Du skal heller ikke betale for at bruge ordet 'Colt' i en bog, for eksempel," siger EA-reklamechef Frank Gibeau i et interview med Reuters.

Det kan udløse en principiel debat om, hvorvidt softwarefirmaer kan bruge varemærker fra den virkelige verden i deres stadig mere realistiske computerspil uden at søge om tilladelse eller betale for det.

Den første afklaring kommer senere i år, hvor en domstol i Californien skal forhandle en sag mellem EA og firmaet Bell Helicopter. I denne sag handler det om, hvorvidt EA har krænket Bell's varemærke ved at bruge helikoptere i sit spil "Battlefield".

Sagens udfald kan blive afgørende for fremtidens computerspil.

Men det største aktuelle problem for EA og andre spilfirmaer er, at elektronisk underholdning bliver knyttet sammen med våbendebatten. Det magtfulde våben-forbund National Rifle Association har peget fingeren mod computerspil som den direkte årsag til flere af den seneste tids skolemassakrer.

Efter skyderiet i en skole i byen Newton sidste december, hvor 20 børn og seks lærere blev dræbt, har NRA-chef Wayne LaPierre betegnet spilbranchen som en "en korrupt og fordærvende skygge-industri der sælger og opfordrer til vold mod sine medmennesker."

En anden af de store spilgiganter, Activision, der står bag de populære "Call of Duty" spil, vil ikke afsløre, om selskabet ligeledes betaler til producenter af håndvåben.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.