Artikel top billede

Er du glad lige nu? Ny app holder øje med dit humør

Forskere har udviklet en app til Android, der fungerer som din personlige lomme-terapeut og hjælper dig med at undgå stress.

Er du glad eller ked af det? Forskere hos det britiske Cambridge University har udviklet en Android-app, EmotionSense, der holder øje med, hvordan dit humør svinger i løbet af dagen. Den samler data fra en lang række forskellige sensorer i telefonen og beder samtidig brugeren om at plotte sit humør ind i en matrix, hvor målepunkterne er positiv/negativ og vågen/søvnig.

EmotionSense registrerer blandt andet, hvor du befinder dig og hvordan du bevæger dig rundt, hvor meget støj der er i dine omgivelser og hvem du kommunikerer med.

Disse data bliver så kørt sammen med brugerens egne oplysninger om humøret. Det skal hjælpe forskere med at finde frem til, hvilke situationer der er mest stressende eller påvirker humøret i negativ eller positiv retning.

"Smartphones samler konstant data, som kan gøre dem til et værdifuldt medicinsk og psykologisk værktøj. Enhver smartphone er nu udstyret med talrige sensorer,- som kan fortælle om forskellige aspekter af dit liv, som f.eks. hvor aktiv du er, eller hvor social du har været i de sidste 24 timer. I det lange løb håber vi, at disse data kan bruges til terapeutiske formål," siger forskeren Neal Lathia.

Den nye app er en del af et større forskningsprojekt, der skal vise, hvordan smartphones kan bruges til at forbedre sundhed og velvære.

"De fleste folk, som går i terapi, har kun en aftale hver anden uge. Men mange har deres smartphone på sig hele tiden. Den kan skabe en konstant forbindelse til denne person," siger Cecilia Mascolo fra Cambridge Computer Lab.

Det samme forskerhold har tidligere brugt telefonens mikrofon til at analysere brugerens humør. Nu vil man bruge alle de forskellige sensorer og funktioner i en moderne smartphone - lige fra GPS til accelerometer - til at samle psykologiske data.

For brugeren er det en "opdagelsesrejse", der skal hjælpe dem med at finde ud af, hvad der påvirker deres humør og hvordan de kan undgå stress.

De indsamlede data er også tilgængelige for andre forskere på open source-basis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere