Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Er du glad lige nu? Ny app holder øje med dit humør

Forskere har udviklet en app til Android, der fungerer som din personlige lomme-terapeut og hjælper dig med at undgå stress.

Er du glad eller ked af det? Forskere hos det britiske Cambridge University har udviklet en Android-app, EmotionSense, der holder øje med, hvordan dit humør svinger i løbet af dagen. Den samler data fra en lang række forskellige sensorer i telefonen og beder samtidig brugeren om at plotte sit humør ind i en matrix, hvor målepunkterne er positiv/negativ og vågen/søvnig.

EmotionSense registrerer blandt andet, hvor du befinder dig og hvordan du bevæger dig rundt, hvor meget støj der er i dine omgivelser og hvem du kommunikerer med.

Disse data bliver så kørt sammen med brugerens egne oplysninger om humøret. Det skal hjælpe forskere med at finde frem til, hvilke situationer der er mest stressende eller påvirker humøret i negativ eller positiv retning.

"Smartphones samler konstant data, som kan gøre dem til et værdifuldt medicinsk og psykologisk værktøj. Enhver smartphone er nu udstyret med talrige sensorer,- som kan fortælle om forskellige aspekter af dit liv, som f.eks. hvor aktiv du er, eller hvor social du har været i de sidste 24 timer. I det lange løb håber vi, at disse data kan bruges til terapeutiske formål," siger forskeren Neal Lathia.

Den nye app er en del af et større forskningsprojekt, der skal vise, hvordan smartphones kan bruges til at forbedre sundhed og velvære.

"De fleste folk, som går i terapi, har kun en aftale hver anden uge. Men mange har deres smartphone på sig hele tiden. Den kan skabe en konstant forbindelse til denne person," siger Cecilia Mascolo fra Cambridge Computer Lab.

Det samme forskerhold har tidligere brugt telefonens mikrofon til at analysere brugerens humør. Nu vil man bruge alle de forskellige sensorer og funktioner i en moderne smartphone - lige fra GPS til accelerometer - til at samle psykologiske data.

For brugeren er det en "opdagelsesrejse", der skal hjælpe dem med at finde ud af, hvad der påvirker deres humør og hvordan de kan undgå stress.

De indsamlede data er også tilgængelige for andre forskere på open source-basis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere