Artikel top billede

Er du glad lige nu? Ny app holder øje med dit humør

Forskere har udviklet en app til Android, der fungerer som din personlige lomme-terapeut og hjælper dig med at undgå stress.

Er du glad eller ked af det? Forskere hos det britiske Cambridge University har udviklet en Android-app, EmotionSense, der holder øje med, hvordan dit humør svinger i løbet af dagen. Den samler data fra en lang række forskellige sensorer i telefonen og beder samtidig brugeren om at plotte sit humør ind i en matrix, hvor målepunkterne er positiv/negativ og vågen/søvnig.

EmotionSense registrerer blandt andet, hvor du befinder dig og hvordan du bevæger dig rundt, hvor meget støj der er i dine omgivelser og hvem du kommunikerer med.

Disse data bliver så kørt sammen med brugerens egne oplysninger om humøret. Det skal hjælpe forskere med at finde frem til, hvilke situationer der er mest stressende eller påvirker humøret i negativ eller positiv retning.

"Smartphones samler konstant data, som kan gøre dem til et værdifuldt medicinsk og psykologisk værktøj. Enhver smartphone er nu udstyret med talrige sensorer,- som kan fortælle om forskellige aspekter af dit liv, som f.eks. hvor aktiv du er, eller hvor social du har været i de sidste 24 timer. I det lange løb håber vi, at disse data kan bruges til terapeutiske formål," siger forskeren Neal Lathia.

Den nye app er en del af et større forskningsprojekt, der skal vise, hvordan smartphones kan bruges til at forbedre sundhed og velvære.

"De fleste folk, som går i terapi, har kun en aftale hver anden uge. Men mange har deres smartphone på sig hele tiden. Den kan skabe en konstant forbindelse til denne person," siger Cecilia Mascolo fra Cambridge Computer Lab.

Det samme forskerhold har tidligere brugt telefonens mikrofon til at analysere brugerens humør. Nu vil man bruge alle de forskellige sensorer og funktioner i en moderne smartphone - lige fra GPS til accelerometer - til at samle psykologiske data.

For brugeren er det en "opdagelsesrejse", der skal hjælpe dem med at finde ud af, hvad der påvirker deres humør og hvordan de kan undgå stress.

De indsamlede data er også tilgængelige for andre forskere på open source-basis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.