Billigere flybilletter: Momondo åbner data-posen

Andre brugeres søgninger hjælper dig med at finde de bedste flybilletter til prisen.

Buzzordet "big data" er stadig ikke et fasttømret begrebet ude ved kakkelbordene. Men nu giver den danske flybillet-søgemaskine Momondo os et håndgribeligt eksempel på, hvad hr. og fru. Danmark kan få ud af jonglering med store datamængder.

Momondo har tilføjet funktionen "Prisindsigt".

En funktioner der giver brugerne indsigt i en række data, som de ikke tidligere har haft. Data stammer fra andre brugeres tidligere søgninger på Monondo og kan i teorien gøre det muligt at finde billigere eller bedre billetter til prisen.

Funktionen er allerede online og dukker op, når du har lavet en søgning hos Momondo. Dog kun for 400 flyruter, hvor der er samlet tilstrækkeligt data. Senere vil man finde "prisindsigt" på flere ruter.

Sådan virker
Momondo peger på en tur til Rom som et godt eksempel på, hvordan den nye funktion virker.

Momondo har gemt og analyseret 4.751.078 priser på ruten mellem København og Rom. Erfaringerne viser, at EasyJet er det billigste flyselskab på den rute. Polish Airlines er til gengæld typisk det dyreste. Statistikken viser også, at tirsdag typisk er den billigste rejsedag. Her koster en billet i gennemsnit 1.939 kroner. Hvis du venter til fredag, vil du normalt få de dyreste priser, fordi gennemsnitsprisen er 2.458 kroner. 

Det er også tydeligt at se, at man helst skal rejse om aftenen, hvis man vil have billige billetter. Og hvis man køber sine billetter mindst 48 dage før afgang, er der bedst mulighed for at få billige billetter.

Se eksempel i skærmbilledet her på siden.

Fly aldrig om fredagen
Momondo håber, at funktionen - ud over billigere billetter - kan give forbrugerne et nemmere indblik i et ellers kompliceret marked.

"Det kan være en jungle at gennemskue flypriserne på nettet. Når vi giver brugerne frit udsyn til prisstrukturen, bliver det pludseligt logisk, hvorfor én billet er dyrere end en anden. Det betyder, at brugerne selv kan skrue på de parametre, der betyder noget for dem, og det hjælper med at skabe transparens på et komplekst marked - noget
vi hele tiden arbejder for," udtaler Martin Røssell, udviklingschef hos Momondo, i en pressemeddelelse.

Momondo indhenter dagligt over 600 millioner flypriser til brugere i hele verden.

Algoritmen kigger især på: antal dage til afrejse, tid på dagen, dag på ugen, sæson, lufthavn og luftfartselskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.