Artikel top billede

Billigere flybilletter: Momondo åbner data-posen

Andre brugeres søgninger hjælper dig med at finde de bedste flybilletter til prisen.

Buzzordet "big data" er stadig ikke et fasttømret begrebet ude ved kakkelbordene. Men nu giver den danske flybillet-søgemaskine Momondo os et håndgribeligt eksempel på, hvad hr. og fru. Danmark kan få ud af jonglering med store datamængder.

Momondo har tilføjet funktionen "Prisindsigt".

En funktioner der giver brugerne indsigt i en række data, som de ikke tidligere har haft. Data stammer fra andre brugeres tidligere søgninger på Monondo og kan i teorien gøre det muligt at finde billigere eller bedre billetter til prisen.

Funktionen er allerede online og dukker op, når du har lavet en søgning hos Momondo. Dog kun for 400 flyruter, hvor der er samlet tilstrækkeligt data. Senere vil man finde "prisindsigt" på flere ruter.

Sådan virker

Momondo peger på en tur til Rom som et godt eksempel på, hvordan den nye funktion virker.

Momondo har gemt og analyseret 4.751.078 priser på ruten mellem København og Rom. Erfaringerne viser, at EasyJet er det billigste flyselskab på den rute. Polish Airlines er til gengæld typisk det dyreste. Statistikken viser også, at tirsdag typisk er den billigste rejsedag. Her koster en billet i gennemsnit 1.939 kroner. Hvis du venter til fredag, vil du normalt få de dyreste priser, fordi gennemsnitsprisen er 2.458 kroner. 

Det er også tydeligt at se, at man helst skal rejse om aftenen, hvis man vil have billige billetter. Og hvis man køber sine billetter mindst 48 dage før afgang, er der bedst mulighed for at få billige billetter.

Se eksempel i skærmbilledet her på siden.

Fly aldrig om fredagen

Momondo håber, at funktionen - ud over billigere billetter - kan give forbrugerne et nemmere indblik i et ellers kompliceret marked.

"Det kan være en jungle at gennemskue flypriserne på nettet. Når vi giver brugerne frit udsyn til prisstrukturen, bliver det pludseligt logisk, hvorfor én billet er dyrere end en anden. Det betyder, at brugerne selv kan skrue på de parametre, der betyder noget for dem, og det hjælper med at skabe transparens på et komplekst marked - noget
vi hele tiden arbejder for," udtaler Martin Røssell, udviklingschef hos Momondo, i en pressemeddelelse.

Momondo indhenter dagligt over 600 millioner flypriser til brugere i hele verden.

Algoritmen kigger især på: antal dage til afrejse, tid på dagen, dag på ugen, sæson, lufthavn og luftfartselskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere