Artikel top billede

Billigere flybilletter: Momondo åbner data-posen

Andre brugeres søgninger hjælper dig med at finde de bedste flybilletter til prisen.

Buzzordet "big data" er stadig ikke et fasttømret begrebet ude ved kakkelbordene. Men nu giver den danske flybillet-søgemaskine Momondo os et håndgribeligt eksempel på, hvad hr. og fru. Danmark kan få ud af jonglering med store datamængder.

Momondo har tilføjet funktionen "Prisindsigt".

En funktioner der giver brugerne indsigt i en række data, som de ikke tidligere har haft. Data stammer fra andre brugeres tidligere søgninger på Monondo og kan i teorien gøre det muligt at finde billigere eller bedre billetter til prisen.

Funktionen er allerede online og dukker op, når du har lavet en søgning hos Momondo. Dog kun for 400 flyruter, hvor der er samlet tilstrækkeligt data. Senere vil man finde "prisindsigt" på flere ruter.

Sådan virker

Momondo peger på en tur til Rom som et godt eksempel på, hvordan den nye funktion virker.

Momondo har gemt og analyseret 4.751.078 priser på ruten mellem København og Rom. Erfaringerne viser, at EasyJet er det billigste flyselskab på den rute. Polish Airlines er til gengæld typisk det dyreste. Statistikken viser også, at tirsdag typisk er den billigste rejsedag. Her koster en billet i gennemsnit 1.939 kroner. Hvis du venter til fredag, vil du normalt få de dyreste priser, fordi gennemsnitsprisen er 2.458 kroner. 

Det er også tydeligt at se, at man helst skal rejse om aftenen, hvis man vil have billige billetter. Og hvis man køber sine billetter mindst 48 dage før afgang, er der bedst mulighed for at få billige billetter.

Se eksempel i skærmbilledet her på siden.

Fly aldrig om fredagen

Momondo håber, at funktionen - ud over billigere billetter - kan give forbrugerne et nemmere indblik i et ellers kompliceret marked.

"Det kan være en jungle at gennemskue flypriserne på nettet. Når vi giver brugerne frit udsyn til prisstrukturen, bliver det pludseligt logisk, hvorfor én billet er dyrere end en anden. Det betyder, at brugerne selv kan skrue på de parametre, der betyder noget for dem, og det hjælper med at skabe transparens på et komplekst marked - noget
vi hele tiden arbejder for," udtaler Martin Røssell, udviklingschef hos Momondo, i en pressemeddelelse.

Momondo indhenter dagligt over 600 millioner flypriser til brugere i hele verden.

Algoritmen kigger især på: antal dage til afrejse, tid på dagen, dag på ugen, sæson, lufthavn og luftfartselskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere