Artikel top billede

Microsoft: Først om ti år afskaffer vi boks-salget

Adobes udmelding om, at der slut med at købe deres produkter - nu kan de kun lejes - sætter tanker i gang hos Microsoft.

I mandags meddelte Adobe, at det er slut med at købe selskabets software. Fremover skal man leje produkterne hos Adobe i skyen, hvis man vil bruge dem.

Hos Microsoft har det straks fremtvunget en reaktion.

 "Ligesom Adobe tror vi at abonnementsbaseret software er fremtiden," lyder det på Microsofts officielle Office-blog, som er skrevet af Microsofts kommunikationsdirektør for Office, Clint Patterson.

I modsætning til Adobe, så tror Microsoft dog først på, at den rene brug af abonnementsbaseret software er en realitet om ti år.  

Indtil da forpligter Microsoft sig på, at udgive softwarepakker på den traditionelle måde, lyder det på bloggen.

Samtidig fortæller Microsoft, at siden lanceringen af den nye Office 365, så har en fjerdedel af forbrugerne valgt at købe Office i skyen i stedet for en traditionel Office-pakke.

"Det er flere end vi havde forventet," skriver Clint Patterson og slutter sit blogindlæg med et åbnet spørgsmål:

"Måske går det alligevel hurtigere end vi forventer?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere