Artikel top billede

Firmaer opretter G+profiler - og glemmer alt om dem igen

Google har svært ved at vriste firmaerne ud af kløerne på Facebook.

Det er nemt at finde støvede, efterladte firmaprofiler på Googles sociale platform, Google+. Mange danske og internationale firmaer har ikke rørt deres profilsider i måneds- eller årevis.

Det får flere branchefolk til at konkludere, at Google er langt fra at opnå succes med Google+, skriver Reuters.

For netop firmaernes interesse i Facebook har været med til at booste Facebooks størrelse og brugernes engagement på platformen.

En Reuters-optælling viser, at ud af 100 kendte globale brands er 72 til stede på Google+. 87 af dem er også til stede på Facebook. Men 40 procent af Google+-siderne har aldrig eller meget sjældent givet lyd fra sig.

"En ting der får os til at være mere aktive på Facebook end Google+ er, at det stadig er der, vores kunder og målgruppe bruger deres tid," udtaler Dave Gilboa, indehaver af brillefirmaet Warby Parker, til Reuters.

Men er det overhovedet et problem?

De mange forladte firma-profiler er ikke nødvendigvis et tegn på, at firmaerne løber skrigende væk fra Google+ og gør den til, hvad nogle drillende kalder en spøgelsesby.

Mange firmaer har blot tidligt sikret sig deres Google+-identitet for at sikre sig en mere visuel placering i Googles søgeresultater nu og den mulige medfølgende positive placering i samme resultater på længere sigt.

Ifølge Googles globale chef for sociale tjenester, Gretchen Howard, er der også mange succeshistorier om firmaers brug af G+. For eksempel har slikfirmaet samlet 40.000-medlemmer i en gruppe for kage-entusiaster. Og 100 brands har allerede samlet følgeskab på hver især over en million følgere.

Der skulle angiveligt være 135 millioner aktive brugere på Google+, selvom Google hellere vil tale om de 500 millioner, der har oprettet en profil. Det er primært folk, der allerede har en Google-profil. For eksempel til Gmail.

Klassens store dreng, Facebook, har 1,1 milliarder profiler, som mindst en gang om måneden foretager sig noget på portalen.

Også på tidsforbruget har Facebook bedre fat i brugerne end G+. En gennemsnitlig amerikansk bruger på Google+ var seks minutter og 47 sekunder online i marts. Til sammenligning var amerikanske brugere på Facebook online over seks timer i samme periode ifølge Nielsen Media Research. Tallene indeholder ikke tale fra mobile apps.

Læs også:

Ejendomsmægler: Derfor er det vigtigt at bruge Google+
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?