Artikel top billede

Firmaer opretter G+profiler - og glemmer alt om dem igen

Google har svært ved at vriste firmaerne ud af kløerne på Facebook.

Det er nemt at finde støvede, efterladte firmaprofiler på Googles sociale platform, Google+. Mange danske og internationale firmaer har ikke rørt deres profilsider i måneds- eller årevis.

Det får flere branchefolk til at konkludere, at Google er langt fra at opnå succes med Google+, skriver Reuters.

For netop firmaernes interesse i Facebook har været med til at booste Facebooks størrelse og brugernes engagement på platformen.

En Reuters-optælling viser, at ud af 100 kendte globale brands er 72 til stede på Google+. 87 af dem er også til stede på Facebook. Men 40 procent af Google+-siderne har aldrig eller meget sjældent givet lyd fra sig.

"En ting der får os til at være mere aktive på Facebook end Google+ er, at det stadig er der, vores kunder og målgruppe bruger deres tid," udtaler Dave Gilboa, indehaver af brillefirmaet Warby Parker, til Reuters.

Men er det overhovedet et problem?

De mange forladte firma-profiler er ikke nødvendigvis et tegn på, at firmaerne løber skrigende væk fra Google+ og gør den til, hvad nogle drillende kalder en spøgelsesby.

Mange firmaer har blot tidligt sikret sig deres Google+-identitet for at sikre sig en mere visuel placering i Googles søgeresultater nu og den mulige medfølgende positive placering i samme resultater på længere sigt.

Ifølge Googles globale chef for sociale tjenester, Gretchen Howard, er der også mange succeshistorier om firmaers brug af G+. For eksempel har slikfirmaet samlet 40.000-medlemmer i en gruppe for kage-entusiaster. Og 100 brands har allerede samlet følgeskab på hver især over en million følgere.

Der skulle angiveligt være 135 millioner aktive brugere på Google+, selvom Google hellere vil tale om de 500 millioner, der har oprettet en profil. Det er primært folk, der allerede har en Google-profil. For eksempel til Gmail.

Klassens store dreng, Facebook, har 1,1 milliarder profiler, som mindst en gang om måneden foretager sig noget på portalen.

Også på tidsforbruget har Facebook bedre fat i brugerne end G+. En gennemsnitlig amerikansk bruger på Google+ var seks minutter og 47 sekunder online i marts. Til sammenligning var amerikanske brugere på Facebook online over seks timer i samme periode ifølge Nielsen Media Research. Tallene indeholder ikke tale fra mobile apps.

Læs også:

Ejendomsmægler: Derfor er det vigtigt at bruge Google+
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.