Artikel top billede

Denne kendte dansker har mest pondus på sociale medier

Twitter vokser langsomt i Danmark. Facebook holder stand som det mest populære samlingssted. Se de seneste danske tal for sociale medier.

Danskernes brug af sociale medier og platforme er stort set uændret.

Det fremgår af de seneste tal fra monitoreringstjenesten Overskrift.dk.

Overskrift.dk har i flere år overvåget danske blogs og danskeres brug af sociale medier. Det giver monitoreringstjenesten en mulighed for at lave en statistisk oversigt.

For eksempel kan Overskrift.dk offentliggøre, at der i dag er 150.000 Twitter-profiler, der kan kaldes "danske". Det er en stigning fra februar, hvor cirka 125.000 danske Twitter-profiler blev overvåget. I slutningen af 2012 lod det til, at tilgangen af danskere til Twitter var vigende, men nu lader det til, at der igen kommer cirka 5.000 nye danske Twitter-profiler om måneden.

Andre Twitter-nøgletal er, at en meget lille del af Twitter-brugerne, tweeps'ne, står for en meget stor del af den danske trafik. Mere præcist står omkring en procent for cirka halvdelen af opdateringerne. Halvdelen af de danske twitter-brugere har aldrig opdateret en eneste gang. Og en typisk bruger følger mellem 10 og 100 andre tweeps.

Antallet af profiler på Facebook, der angiver at bo i Danmark, ligger ifølge Oversigt.dk fast på cirka tre millioner. Falske og dobbelt-profiler inkluderet.

Oversigt.dk har ikke offentliggjort data for danskernes brug af Google+.

Popularitets-barometret viser...

Overskrift har også forsøgt at at hive danske tal ud af tjenesten Klout.

Klout er en tjeneste, der forsøger at måle folks indflydelse og viden inden for specifikke emner på sociale platforme. Nogle amerikanske firmaer er begyndt at give rabatter eller gratis produkter til folk med høje "Klout-scores" i håbet om, at de vil omtale produkterne og sprede omtalen via deres personlige netværk.

Pt er præsident Obama på toppen af listen over de mest indflydelsesrige.

Kigger man på de danske tal, er tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel angiveligt den mest indflydelsesrige. Skarpt forfulgt af Caroline Wozniacki. Hvis du selv er på Twitter, kan du tjekke din plads i det danske Klout-hieraki her.

Se mere statistik hos Overskrift.dk.

Mød ComON på de sociale platforme her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere