Artikel top billede

Denne kendte dansker har mest pondus på sociale medier

Twitter vokser langsomt i Danmark. Facebook holder stand som det mest populære samlingssted. Se de seneste danske tal for sociale medier.

Danskernes brug af sociale medier og platforme er stort set uændret.

Det fremgår af de seneste tal fra monitoreringstjenesten Overskrift.dk.

Overskrift.dk har i flere år overvåget danske blogs og danskeres brug af sociale medier. Det giver monitoreringstjenesten en mulighed for at lave en statistisk oversigt.

For eksempel kan Overskrift.dk offentliggøre, at der i dag er 150.000 Twitter-profiler, der kan kaldes "danske". Det er en stigning fra februar, hvor cirka 125.000 danske Twitter-profiler blev overvåget. I slutningen af 2012 lod det til, at tilgangen af danskere til Twitter var vigende, men nu lader det til, at der igen kommer cirka 5.000 nye danske Twitter-profiler om måneden.

Andre Twitter-nøgletal er, at en meget lille del af Twitter-brugerne, tweeps'ne, står for en meget stor del af den danske trafik. Mere præcist står omkring en procent for cirka halvdelen af opdateringerne. Halvdelen af de danske twitter-brugere har aldrig opdateret en eneste gang. Og en typisk bruger følger mellem 10 og 100 andre tweeps.

Antallet af profiler på Facebook, der angiver at bo i Danmark, ligger ifølge Oversigt.dk fast på cirka tre millioner. Falske og dobbelt-profiler inkluderet.

Oversigt.dk har ikke offentliggjort data for danskernes brug af Google+.

Popularitets-barometret viser...

Overskrift har også forsøgt at at hive danske tal ud af tjenesten Klout.

Klout er en tjeneste, der forsøger at måle folks indflydelse og viden inden for specifikke emner på sociale platforme. Nogle amerikanske firmaer er begyndt at give rabatter eller gratis produkter til folk med høje "Klout-scores" i håbet om, at de vil omtale produkterne og sprede omtalen via deres personlige netværk.

Pt er præsident Obama på toppen af listen over de mest indflydelsesrige.

Kigger man på de danske tal, er tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel angiveligt den mest indflydelsesrige. Skarpt forfulgt af Caroline Wozniacki. Hvis du selv er på Twitter, kan du tjekke din plads i det danske Klout-hieraki her.

Se mere statistik hos Overskrift.dk.

Mød ComON på de sociale platforme her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere